Σκοτώθηκε σε ηλικία 30 ετών ο πρώτος Αφρικανός που φιλοδοξούσε να ταξιδέψει στο Διάστημα

Σκοτώθηκε σε ηλικία 30 ετών ο πρώτος Αφρικανός που φιλοδοξούσε να ταξιδέψει στο Διάστημα

Μία συγκλονιστική ιστορία με τραγική κατάληξη - Ο Mandla Maseko κυνηγούσε με όλους τους τρόπους το όνειρό του, φτάμνοντας πολύ κοντά πριν χάσει τη ζωή του σε τροχαίο με τη μηχανή του στην Pretoria

maseko_main
Ο Mandla Maseko, γνωστός και ως Afronaut, προοριζόταν να γίνει ο πρώτος Αφρικανός που θα ταξίδευε στο Διάστημα. Το όνειρο μίας ιστορικής στιγμής για τον ίδιο, αλλά και όλους τους Αφρικανούς, δεν θα γίνει πραγματικότητα, διότι η τύχη έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον 30χρονο Mandla. Πριν λίγες ημέρες σκοτώθηκε με τη μηχανή του στην Pretoria, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς και τους φίλους του.

Ο Maseko αποτελούσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια Αφρικανούς, οι οποίοι πασχίζουν να ξεφύγουν από την ανέχεια και τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν στην -κατά τα άλλα- πλούσια σε όλα τα επίπεδα Αφρική. Με δήλωσή της στα ΜΜΕ, η οικογένεια του Maseko επιβεβαίωσε τον θάνατό του, διαλύοντας ένα όνειρο που απηχούσε συμβολικά σε μία ολόκληρη ήπειρο.

Ο 30χρονος συμμετείχε σε έναν διεθνή διαγωνισμό και κέρδισε το προνόμιο να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για αποστολή στο Διάστημα. Ο Mandla Maseko θα εντασσόταν στην Ακαδημία Axe Apollo Space. Πέρασε ήδη μία εβδομάδα εκπαίδευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ το 2015.

maseko2

«Θέλω να πετάξω εκτός ατμόσφαιρας και να δω από το παράθυρο τη μεγάλη μπλε και άσπρη μπάλα, που αποκαλούμε Γη», είχε δηλώσει ενθουσιασμένος στο Assodiated Press το 2014.

Όντας από φτωχή οικογένεια στην Pretoria, πρότυπό του ήταν ο Νέλσον Μαντέλα, διότι «έσπασε τα όρια και ήταν ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στη Νότια Αφρική».

Παρ' ότι η πτήση στο Διάστημα δεν είχε γίνει, ο Maseko προσπαθούσε να διατηρήσει το όνειρο με όλες τις δυνάμεις του, δουλεύοντας ως Dj, την ίδια στιγμή που είχε θέσει υποψηφιότητα για αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νότια Αφρική.

Όλα τα όνειρα του 30χρονου κατέρρευσαν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, από ένα τροχαίο με τη μηχανή του. Ήδη το όνομά του στη Νότια Αφρική και σε άλλες χώρες της αφρικανικής ηπείρου αποτελεί ισοδύναμο των ονείρων κάθε Αφρικανού να ζήσει μία διαφορετική ζωή, ανθρώπινη.

Κλείσιμο
maseko3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης