Αίγυπτος: Οι αρχές αρνούνται την ταφή του Μόρσι στο οικογενειακό κοιμητήριο

Αίγυπτος: Οι αρχές αρνούνται την ταφή του Μόρσι στο οικογενειακό κοιμητήριο

Ο γιος του Μόρσι κατήγγειλε τις αρχές για την αντιμετώπιση του νεκρού πατέρα του – Η οικογένεια δεν γνωρίζει πού έχει μεταφερθεί η σορός του -Ο Ερντογάν έδειξε τους «τυράννους» ως υπεύθυνους για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου

21265500
Ένταση φαίνεται ότι επικρατεί στην Αίγυπτο, μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που κατέληξε την ώρα που είχε λάβει τον λόγο ως κατηγορούμενος σε δικαστήριο της Αιγύπτου.

Ο γιος του Μοχάμεντ Μόρσι κατήγγειλε στο Reuters ότι οι αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν να γίνει η ταφή του στο οικογενειακό κοιμητήριο, ενώ πρόσθεσε ότι η οικογένεια δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η σορός του. Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Μόρσι, η μόνη επαφή με τις αρχές υφίσταται μέσω των δικηγόρων της οικογένειας.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τους «τυράννους» της Αιγύπτου

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα πυρά του κατά των «τυρράνων», λέγοντας ότι ευθύνονται για τον θάνατο του Μόρσι.

«Η ιστορία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους τυράννους που τον οδήγησαν στον θάνατο βάζοντάς τον στη φυλακή και απειλώντας να τον εκτελέσουν» δήλωσε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι και την ανάληψη της διοίκησης της Αιγύπτου από τον νυν πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, οι σχέσεις Άγκυρας – Καΐρου είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τον θάνατο του Μόρσι ως ένα «σύμβολο του κατατρεγμού του ιδίου και του λαού του», χαρακτηρίζοντάς τον «μάρτυρα».

Κλείσιμο
«Στα μάτια μας, ο Μόρσι είναι ένας μάρτυρας που έχασε τη ζωή του για έναν σκοπό στον οποίο πίστευε» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισήμανε για τον Μόρσι: «Το πραξικόπημα τον απομάκρυνε από την εξουσία, όμως η ανάμνησή του δεν θα σβήσει ποτέ».

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου Σίσι, χαρακτηρίζοντάς τον «τύραννο» που πήρε την εξουσία χάρη σε ένα «πραξικόπημα».

«Η Δύση παρέμεινε σιωπηλή» κατήγγειλε, υποστηρίζοντας τα κράτη μέλη της ΕΕ ότι κλείνουν τα μάτια στις εκτελέσεις στην Αίγυπτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης