10 αλήθειες για τον κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy

10 αλήθειες για τον κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy

Ηταν ένας σαδιστής που λάμβανε ευχαρίστηση από τον ανθρώπινο πόνο και τον έλεγχο, έως θανάτου, που ασκούσε πάνω στα θύματά του

ted_bundy
To Netflix κυκλοφόρησε πρόσφατα το ντοκιμαντέρ “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” στο οποίο το κοινό μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό του κατά συρρoή δολοφόνου Ted Bundy μέσω της κινηματογραφικής προσωπογραφίας που δημιουργήθηκε από δηλώσεις του ίδιου. Ο Bundy ήταν Αμερικανός κατά συρροήν δολοφόνος, απαγωγέας, βιαστής, διαρρήκτης και νεκρόφιλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός σημαντικού αριθμού γυναικών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘70. Καταδικάστηκε τρις εις θάνατον σε δυο διαφορετικές δίκες και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 24-1-1989. Από τη βιογράφο Ann Rule περιγράφηκε ως «σαδιστικό άτομο που λάμβανε ευχαρίστηση από τον ανθρώπινο πόνο και τον έλεγχο, έως θανάτου, που ασκούσε πάνω στα θύματά του».

Το ντοκιμαντέρ σημείωσε τεράστια επιτυχία και το Netflix προειδοποίησε μάλιστα τους συνδρομητές να μην το παρακολουθήσουν μόνοι τους αφού ήταν αρκετά σκοτεινό και τρομακτικό.

Ωστόσο υπήρχαν κάποιες πτυχές που δεν προβλήθηκαν ποτέ στο ντοκιμαντέρ:

1. Η ανατροφή του
Ο σκηνοθέτης Joe Berlinger ξεκινάει τη σειρά ντοκιμαντέρ δείχνοντας λίγες φωτογραφίες του Bundy από την παιδική του ηλικία ωστόσο δεν εμβαθύνει σε αυτή. Αν θεωρήσουμε κιόλας ότι πολλοί δολοφόνοι κρύβουν το μυστικό τους στα παιδικά τους χρόνια, ακόμα κι αν ο σκηνοθέτης ένιωσε άβολα με τις μυστηριώδεις συνθήκες που περιβάλλουν τον πατέρα του, θα έπρεπε τουλάχιστον να επιχειρήσει να επισημάνει την προβληματική του αρχή. Ο Bundy ξεκίνησε τη ζωή του ως το μεγάλο μυστικό της οικογένειας της μητέρας του. Το όνομά της ήταν Eleanor Louise Cowell και όταν τον έφερε στον κόσμο ήταν μόλις 22 ετών και άγαμη. Η εγκυμοσύνη της θεωρήθηκε τεράστια αμαρτία και ντροπή από τους ιδιαίτερα θρησκευόμενους γονείς της και έτσι ο Bundy μεγάλωσε νομίζοντας πως οι παππούδες του ήταν οι γονείς του και η μητέρα του η μεγάλη του αδερφή. Η ταυτότητα του πατέρα του δεν ήταν ποτέ ακριβής. Υπάρχουν φήμες ότι ο πατέρας του ήταν ένας ναύτης με το όνομα Jack Worthington ή ένας κτηνίατρος ονόματι Lloyd Marshall.

2. H πρώην του
Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται η σχέση του Bundy με την Stephanie Brooks η οποία άλλαξε το όνομά της σε Diane Edwards για ευνόητους λόγους. Η Diane χωρίζει τον Bundy και μετά συμβαίνει το μακελειό στο πανεπιστήμιο (τον Ιανουάριο του 1978, διέρρηξε το σπίτι της αδελφότητας «ΧΩ» στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα όπου βίασε και σκότωσε τέσσερις γυναίκες σε μόλις 15 λεπτά) αλλά κανείς δεν σχολιάζει την ομοιότητα των κοριτσιών με την πρώην του στα χαρακτηριστικά. Εκείνη την εποχή όλοι υποστήριζαν πως η επιλογή των θυμάτων ήταν σκόπιμη αφού είχε βιώσει την απόρριψη από την Diane και έτσι ένιωθε ότι έπαιρνε την εκδίκησή του.  Ο Bundy στόχευε γυναίκες και κορίτσια που είχαν κάποια ομοιότητα με μία που δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ. To ντοκιμαντέρ ωστόσο δεν την ενέπλεξε πουθενά.

3. Ο Bundy είχε βοηθήσει ανθρώπους
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τους αποτρόπαιους φόνους του Bundy ωστόσο υπάρχει μια λεπτομέρεια στη ζωή του η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον των ψυχιάτρων που εξέτασαν τη συμπεριφορά του. O Bundy το διάστημα που ήταν φοιτητής συμμετείχε σε μια γραμμή υποστήριξης ανθρώπων που ήθελαν να αυτοκτονήσουν και σύμφωνα με μαρτυρίες το έκανε πολύ καλά. Το Netflix μπορεί να θεώρησε ότι δεν ήταν σωστό να παρουσιάσει μια ανθρώπινη πλευρά αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία που καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη την προσωπικότητα του δολοφόνου.

4. Η μέθοδος απαγωγής
Ο Bundy οδηγούσε ένα Volkswagen Beetle του 1968 το οποίο φάνηκε στο ντοκιμαντέρ ότι το αγόρασε επειδή ζήλεψε από κάποιον, όμως κάποιοι υποστηρίζουν ότι το έκανε επειδή τη συγκεκριμένη δεκαετία ήταν ένα πολύ συνηθισμένο αυτοκίνητο κι έτσι δεν θα τραβούσε την προσοχή. Είχε μάλιστα ξηλώσει τα πίσω καθίσματα για να μεταφέρει ευκολότερα τα πτώματα. Ο Bundy υποδυόταν τον άτυχο, τραυματισμένο και γοητευτικό άντρα που χρειαζόταν μια χείρα βοηθείας είτε γιατί δεν μπορούσε να κουβαλήσει τα ψώνια του, είτε επειδή ήταν κουτσός. Προσπαθούσε πάντα να κερδίσει τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη των θυμάτων του.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης