Η Μέι θα ζητήσει από την ΕΕ μικρή αναβολή του Brexit, σύμφωνα με πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Μέι θα ζητήσει από την ΕΕ μικρή αναβολή του Brexit, σύμφωνα με πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ

Η πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει αναβολή γραπτώς από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

mei
Εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου, στις 29 Μαρτίου, της Βρετανίας από την Ε.Ε, η Τερέζα Μέι πρόκειται να ζητήσει μικρή αναβολή σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με το BBC, που επικαλείται πηγή της Ντάουνινγκ Στρητ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν θα ζητήσει μεγάλη αναβολή καθώς μοιράζεται την απόγνωση των πολιτών για την «αποτυχία του κοινοβουλίου να λάβει μια απόφαση».

Η ίδια πηγή προσθέτει: «Υπάρχει το σενάριο να δοθεί λίγος ακόμη χρόνος στο κοινοβούλιο για να συμφωνήσει για τα επόμενα βήματα, αλλά ο λαός της χώρας περιμένει σχεδόν τρία χρόνια. Ο λαός βαρέθηκε με την αποτυχία του κοινοβουλίου να λάβει απόφαση και η πρωθυπουργός συμμερίζεται την απόγνωσή του».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στο Ευρωπαικό Συμβούλιο αυτή την εβδομάδα κι ότι πιθανόν να χρειαστεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί να κάνει άλλες υποχωρήσεις. 

«Δεν θα υπάρξουν επαναδιαπραγματεύσεις, νέες διαπραγματεύσεις ή επιπλέον εγγυήσεις σε όσες έχουν ήδη δοθεί», είπε στο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk».

Η αναβολή που αναμένεται να ζητήσει η Μέι, σχεδόν τρία χρόνια μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για έξοδο από την ΕΕ, προκαλεί αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη του διαζυγίου. Οι επιλογές τώρα είναι μια μεγαλύτερη αναβολή, μια άτακτη έξοδος ή ένα ακόμη δημοψήφισμα. 

Η Μέι μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες τις επιλογές που υπάρχουν. 

Ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ έχει δηλώσει ότι η ΕΕ δεν θα συμφωνήσει σε αναβολή χωρίς ένα σαφές σχέδιο από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου για το τι προτίθεται να πράξει στην περίπτωση αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης