Τερέζα Μέι: Αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές κινδυνεύει να χαθεί το Brexit

Τερέζα Μέι: Αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές κινδυνεύει να χαθεί το Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στους βουλευτές ενόψει της κρίσιμης συμφωνίας

theresa_may
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα ότι το Brexit θα μπορούσε να χαθεί εάν οι βουλευτές απορρίψουν τη συμφωνία αποχώρησης, που διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο αργότερα σήμερα.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» σημείωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του Κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο παράτασης.

«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε, θα μπορούσαν, ακόμη, να επιβάλουν τις προϋποθέσεις για μια παράταση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε προς τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος» εξήγησε η Τερέζα Μέι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανίδας πρωθυπουργού σημείωσε σήμερα ότι η Μέι πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο επί της συμφωνίας της για το Brexit και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε η κυβέρνησή της θα καθορίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια.

«Είναι απόλυτα επικεντρωμένη στη νίκη» είπε ο εκπρόσωπος Tύπου σε δημοσιογράφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης