Brexit: Γενικός εισαγγελέας «καταψηφίζει» τη νέα συμφωνία - Δεν αναιρείται ο κίνδυνος από το backstop

Brexit: Γενικός εισαγγελέας «καταψηφίζει» τη νέα συμφωνία - Δεν αναιρείται ο κίνδυνος από το backstop

Η δήλωση του Τζέφρι Κοξ αναμένεται να καθορίσει τη στάση των «σκληρών» του Brexit στην αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία

ther112
Άρχισαν ήδη τα δύσκολα για την Τερέζα Μέι. Αφού μελέτησε το νέο κείμενο της συμφωνίας για το Brexit που έφερε από το Στρασβούργο η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο γενικός εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νομικός κίνδυνος από το backstop παραμένει για τη χώρας.

Η δήλωση του Τζέφρι Κοξ αναμένεται να καθορίσει τη στάση των «σκληρών» του Brexit στην αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

«Ο νομικός κίνδυνος παραμένει», δήλωσε ο Τζέφρι Κοξ επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο δεν θα έχει τα διεθνή νομικά μέσα για να αποχωρήσει από τις ρυθμίσεις του Πρωτοκόλλου.

Όπως σχολιάζει το CNN, o Γενικός Εισαγγελέας της Βρετανίας ισχυρίζεται ότι η «επαναστατική» συμφωνία του Brexit που έφερε η Τερέζα Μέι από το Στρασβούργο, δεν μειώνει το νομικό κίνδυνο προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα μπορούσε να παγιδευτεί επ' αόριστον στο ιρλανδικό σύστημα ασφαλείας των συνόρων, το λεγόμενο backstop.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών, Tζέρεμι Κόρμπιν έσπευσε να προεξοφλήσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία στη σημερινή ψηφοφορία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης