Νεκρός στη φυλακή ο αρχιμαφιόζος Καρμάιν Πέρσικο, γνωστός και ως «Φίδι» ή «Αθάνατος»

Νεκρός στη φυλακή ο αρχιμαφιόζος Καρμάιν Πέρσικο, γνωστός και ως «Φίδι» ή «Αθάνατος»

Υπήρξε επικεφαλής της Οικογένειας Κολόμπο, μιας από τις μεγαλύτερες φαμίλιες του οργανωμένου εγκλήματος της Νέας Υόρκης

carmine
Ο Καρμάιν Πέρσικο, αρχηγός των Κολόμπο, μίας από τις μεγαλύτερες οικογένειες της νεοϋορκέζικης μαφίας, πέθανε στην φυλακή, έχοντας εκτίσει τα 33 χρόνια από μια ποινή 139 ετών που του είχε επιβληθεί το 1986.

Ο Πέρσικο, που πέθανε από επιπλοκές του διαβήτη σε ηλικία 85 ετών, ήταν γνωστός και ως «Φίδι» (παρατσούκλι το οποίο ο ίδιος απεχθανόταν) και «Αθάνατος».

Ο αρχιμαφιόζος πιστεύεται ότι συνέχισε να διοικεί την διάσημη εγκληματική οργάνωση μέσα από το κελί του για πολλά χρόνια, γεγονός που τον καθιστα έναν από τους μακροβιότερους «κάπο» στην ιστορία της αμερικανοϊταλικής μαφίας.

Ο Πέρσικο γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1933. Γιος ενός στενογράφου που δεν είχε καμία επαφή με το έγκλημα, ο Καρμάιν ακολούθησε μια πορεία τελείως διαφορετική από εκείνη του νομοταγούς πατέρα του. Πριν κλείσει καν την εφηβεία, είχε συλληφθεί ήδη για φόνο.

Αφού παράτησε το σχολείο, έγινε αρχηγός μιας συμμορίας εφήβων κακοποιών.

Στα 17 του βρέθηκε με χειροπέδες μετά από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό ενός νεαρού άνδρα κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Οι κατηγορίες εις βάρος του αποσύρθηκαν, πιθανόν μετά από απειλές που δέχθηκαν οι μάρτυρες. 

Κλείσιμο
Με αργά και προσεκτικά βήματα, κατάφερε να «προοδεύσει» στον κόσμο του εγκλήματος και τη δεκαετία του '70 βρέθηκε να είναι επικεφαλής των Κολόμπο, μιας από τις πέντε πιο ισχυρές «οικογένειες» της μαφίας της Νέας Υόρκης εκείνη την εποχή.

Παρά τα ειδεχθή εγκλήματα που φέρεται να διέπραττε επί δεκαετίες ως μέλος και αρχηγός της οικογένειας των Κολόμπο, μεταξύ των οποίων και πολλοί φόνοι, ο Πέρσικο κατάφερνε να μένει ως επί το πλείστον εκτός φυλακής και να συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του. Αυτό τελικά άλλαξε το 1986, όταν ο τότε Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ρούντι Τζουλιάνι (μετέπειτα δήμαρχος της Νέας Υόρκης και σύμβουλος του Τραμπ) κατάφερε να μαζέψει αρκετά στοιχεία για να κλείσει τον Πέρσικο για πάντα στη φυλακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης