Αλβανία: Επίθεση με μπογιά κατά του Έντι Ράμα μέσα στη βουλή

000_1DF7CH

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα πέταξε μπογιά στον Έντι Ράμα που καθόταν στην καρέκλα του – Το επεισόδιο έγινε μετά από λεκτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο αλβανικό κοινοβούλιο, όταν ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα εκτόξευσε μπογιά κατά του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, που καθόταν στην καρέκλα του, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το himara.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, το περιστατικό έγινε μετά από λεκτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών, ενώ την έκρηξη προκάλεσε η αποστροφή του Έντι Ράμα που αποκάλεσε τον πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος Λουλζί Μπάσα ως «μικρό παιδί που δεν ξέρει τι λέει».

Τότε, ο Παλόκα έφυγε γρήγορα από τη θέση του και σημάδεψε τον Ράμα με σύρριγγα που περιείχε μπογιά. Η φρουρά της βουλής παρενέβη αμέσως και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου απέβαλε τον Παλόκα απ' την αίθουσα.

«Βγείτε έξω γιατί παραβιάσατε τους κανόνες του κοινοβουλίου. Μην με αναγκάζετε να διακόψω την συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου. Ωστόσο, η διακοπή της συνεδρίασης έγινε, αν και ο Παλόκα αποχώρησε.


Τι προηγήθηκε της επίθεσης

Στη Βουλή της Αλβανίας, η συζήτηση αφορούσε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αν και ο Μπάσα χαιρέτισε την επικύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης, στη συνέχεια μίλησε για μια σοβαρή κατάσταση στην Αλβανία. Ο Μπάσα εκτόξευσε κατηγορίες στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ζητώντας του να παραιτηθεί.

Ο Έντι Ράμα πήρε το λόγο απαντώντας με ειρωνικό τρόπο στον πολιτικό του αντίπαλο. «Αγαπητέ μου φίλε, ο πρόεδρε του Μακεδονικού Κοινοβουλίου, ζητώ συγγνώμη γι 'αυτή την παραβίαση του κώδικα φιλοξενίας, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το παιδί που μόλις μίλησε όχι μόνο δε σκέφτεται αυτά που λέει αλλά πολύ απλά δεν ξέρει τι λέει. Για ακόμη μια φορά ζητώ συγνώμη», είπε.

Πάντως, ανάλογα περιστατικά με επιθέσεις με αλεύρι και αυγά έχουν συμβεί και στο παρελθόν στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση:

Αλβανία: Επίθεση με μπογιά κατά του Έντι Ράμα μέσα στη βουλή

000_1DF7CH
000_1DF7J3
000_1DF7CG

ΣΧΟΛΙΑ (1)

That's all Folks!...

Ενδοαλβανικές διαμάχες σημαίνει βαρώνοι ηρωίνης εναντίον μαφίας καννάβεως...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

toyr123

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες προτού λήξει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η Άγκυρα στους Σύρους πρόσφυγες που είναι καταγεγραμμένοι αλλού να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη

SYRIA

«Στοιχηματίζω πως, όπως στην Κύπρο, οι Τούρκοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί σε 50 χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ

191018122829_hyundai-chariatis-1000c

H Hyundai Αυστραλίας δημιουργεί μία ειδική έκδοση του πολυμορφικού μοντέλου της H-1, η οποία έχει σαν στόχο να προσφέρει ατελείωτες στιγμές πλαγιολίσθησης.

erdogan_pence

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν τις ανησυχίες της Τουρκίας, ενώ και οι δυο χώρες δεσμεύονται για τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής - Δείτε αναλυτικά τα 13 σημεία της συμφωνίας των δυο χωρών

1