Ρωσία για Βενεζουέλα: Ανεπίτρεπτη η στάση των ΗΠΑ

Ρωσία για Βενεζουέλα: Ανεπίτρεπτη η στάση των ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει η Μόσχα σε περίπτωση σύγκλισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

lavrov
Η θέση της Ρωσίας σε περίπτωση σύγκλισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, θα συνίσταται στο ότι είναι ανεπίτρεπτη η πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εν όψει του ενδεχομένου να συγκληθεί το ΣΑ αύριο Σάββατο, ύστερα από αίτημα των ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε τη θέση των ΗΠΑ, γνωρίζουμε τη θέση εκείνων που ακολουθούν την αμερικανική πολιτική. Το ότι αυτή η πολιτική σε σχέση με τη Βενεζουέλα, όσο και σε σχέση με μια σειρά άλλες χώρες είναι καταστροφική, δεν χρειάζεται ούτε και να το αποδείξει κάποιος. Οι απευθείας εκκλήσεις για πραξικόπημα είναι ορατές σε όλους» δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Θεωρούμε μια τέτοια συμπεριφορά ανεπίτρεπτη, που υπονομεύει τις αρχές του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, τους κανόνες της διακρατικής επικοινωνίας και εμείς από αυτές τις θέσεις θα μιλήσουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εάν ληφθεί απόφαση για την σύγκλιση του με θέμα την κατάσταση στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης