Μοσκοβισί: Δουλεύω νύχτα - μέρα για να μην υπάρξουν κυρώσεις στην Ιταλία

Μοσκοβισί: Δουλεύω νύχτα - μέρα για να μην υπάρξουν κυρώσεις στην Ιταλία

Ο Επίτροπος εξήγησε γιατί η Γαλλία δεν θα έχει πρόστιμα, από την αναμενόμενη υπέρβαση του ορίου της ΕΕ στο έλλειμμα της επόμενης χρονιάς

mos
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει μία λύση για τα προβλήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, με στόχο να αποφευχθεί η διαδικασία κυρώσεων, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως θυμίζει το Reuters, η Κομισιόν έχει απορρίψει τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης, λέγοντας ότι δεν θα μειώσει το μεγάλο δημόσιο χρέος της χώρας, όπως απαιτείται.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε επίσης ότι το γεγονός πως η Γαλλία αναμένεται να ξεπεράσει το όριο της ΕΕ (3% του ΑΕΠ) στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς είναι ανεκτό, μόνο εάν είναι προσωρινό μέτρο και δεν συνεπάγεται πρόστιμα.

«Δουλεύω σκληρά, σχεδόν νύχτα-μέρα… για να μην υπάρξουν κυρώσεις και στην Ιταλία επίσης», τόνισε ο Μοσκοβισί. «Εργαζόμαστε ασταμάτητα και υπάρχει διάλογος ώστε η Ιταλία να κάνει τις πολιτικές που επιθυμεί, σεβόμενη παράλληλα τους κανόνες».

Οσον αφορά τη φορολόγηση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, είπε ότι η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι.

Αλτμάιερ: Δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα έχει έλλειμμα άνω του 3%

Κλείσιμο
O Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ σημείωσε την Τρίτη ότι δεν είναι απαραίτητα πεπεισμένος πως η Γαλλία θα ξεπεράσει το όριο ελλείμματος ύψους 3% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό της, την επόμενη χρονιά. «Υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς», τόνισε στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό C News.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είχε αναφέρει στην εφημερίδα Le Echos ότι το έλλειμμα της χώρας του αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 3% της ΕΕ και να φτάσει στο 3,2%.

Ο Αλτμάιερ πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως η Γερμανία θα κλείσει συμφωνία με τη Γαλλία όσον αφορά τη φορολόγηση τεχνολογικών κολοσσών, όπως το Facebook, η Apple και η Google.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης