Βρετανία: Ανακαλύφθηκαν 85 καλοδιατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών

Η  ανακάλυψη έγινε στο Σάσεξ της Βρετανίας σε περιοχή που βρισκόταν κοντά σε πηγή νερού, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν επίσης απολιθωμένα φυτά και ζώα

Δεκάδες πολύ καλά διατηρημένες πατημασιές δεινοσαύρων, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών, ήλθαν στο φως στο ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον 'Αντονι Σιλίτο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας-παλαιοκλιματολογίας-παλαιοοικολογίας "Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology", σύμφωνα με το BBC και τον «Independent», διέκριναν τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου.

Τα 85 απολιθώματα -όλα από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο- αποκαλύφθηκαν μετά από διάβρωση του εδάφους λόγω έντονης κακοκαιρίας το χειμώνα στην απόκρημνη παράκτια τοποθεσία του Χέιστινγκς, όπου υπήρξε κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Οι πατημασιές έχουν μήκος δύο έως άνω των 60 εκατοστών και είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες, ώστε φαίνονται λεπτομέρειες της ανατομίας τους.

Η περιοχή που έγινε η ανακάλυψη, εκτιμάται ότι κάποτε βρισκόταν κοντά σε πηγή νερού, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν επίσης απολιθώματα φυτά και ζώα. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι θα βρουν και άλλα απολιθώματα στην ίδια περιοχή.

Δείτε βίντεο: Ανακαλύφθηκαν 85 πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατ. ετών
Ανακαλύφθηκαν 85 πατημασιές δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατ. ετώνΣΧΟΛΙΑ (4)

Ξάδελφος Λέων

Τα είδη δεινοσαύρων που ανακαλύφθηκαν λέγονται Παγκαλοσαυρους και ΚερατοΦιλης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες

ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΒΆΛΑ

Τελικά ρε παιδιά αυτή η Τασία,πόσων χρονών είναι;-)

kyriakos

Χαφτε, ελληνεπωνυμοι άτιμοι. Χαφτε, γίδια! Χαφτε, βλαμμενοι!!! Ότι βλακεια τους έρθει στο μυαλό την κάνουν εξαγωγή στη χώρα των βλαμμενων.

ΓΟΧ

Εμφανίζουν 5 γούρνες και μας τις παρουσιάζουν ως πατούσες δεινοσαύρων.. Με το στανιό να αρνηθούμε την πίστη μας και τη Βίβλο.. Δεινόσαυροι, μαϊμούδες, θεωρίες εξέλιξης και άλλα τέτοια κρύβουν το σατανά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης