Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Συρίας που θέλει να εισβάλει ο Ερντογάν

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της Συρίας που θέλει να εισβάλει ο Ερντογάν

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκινά η τοποθέτηση αμερικανικών φυλακίων-παρατηρητηρίων στην Βόρειο Συρία με πραγματικό σκοπό την προστασία των Κούρδων του YPG από νέες επιθέσεις των τουρκικών δυναμεων

1044691920
Μετά τις τουρκικές απειλές για επίθεση εναντίον των Κούρδων, η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας κήρυξε τη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ως γνωστό, σε νέα ευθεία σύγκρουση οδηγήθηκαν η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με επίκεντρο αυτή την φορά την Συρία και την απόφαση της Ουάσιγκτον να λάβει μέτρα επι του εδάφους για την προστασία των συμμάχων της Κούρδων από την Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογαν, να απειλει με νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, οπου από προχθες στήνονται αμερικανικά φυλάκια.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ξεκινά η τοποθέτηση αμερικανικών φυλακίων-παρατηρητηρίων στην Βόρειο Συρία με πραγματικό σκοπό την προστασία των Κούρδων του YPG από νέες επιθέσεις των τουρκικών δυναμεων. Η προηγούμενη επίθεση του τουρκικου Στρατού στο βόρειο τμήμα της Συρίας με στόχο τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα το SDF που αποτελεί τον βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην Συρία, να διακόψει τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, προκαλώντας συναγερμό στην Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση έγινε μερικές ώρες αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι θα διατάξει να διεξαχθεί μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή εναντίον των κουρδικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, τις οποίες η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές», αλλά υποστηρίζει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. «Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιαδήποτε πλευρά, ειδικά καθώς ενδέχεται να βρίσκονται στην περιοχή στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, θα ήταν πολύ ανησυχητική. Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια απαράδεκτη», τόνισε ο αντιπλοίαρχος Σον Ρόμπερτσον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», οι δημοκράτες σε όλες τις χώρες της περιοχής της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας , μα και σε όλο το κόσμο, πρέπει να κινητοποιηθούν και να υπερασπίσουν την κουρδική επανάσταση στη βόρεια Συρία, και να καταγγείλουν την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Ο τουρκικός επεκτατισμός δεν απειλεί μόνο να εισβάλει ξανά στη Συρία, μα ήδη κατέχει στρατιωτικά ένα μέρος της Κύπρου, και επενέβη και απειλεί να ξανα-επέμβει στην ΑΟΖ της Κύπρου, προστίθεται. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας καταδικάζει, σε ανακοίνωση της, τις εχθρικές δηλώσεις και τις απειλές εναντίον της περιοχής.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς συμμαχίας, να σταθεί ενάντια στα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν, γιατί αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ισοδυναμούν με κατάσταση κατοχής, σημειώνεται. Καλεί, επίσης, τις χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ να αντιταχθούν στις πολιτικές του Ερντογάν, καθώς αυτές αντιβαίνουν στις αρχές της Συμμαχίας και στοχεύουν μια περιοχή που δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλειά του, καθώς και τη συριακή κυβέρνηση να λάβει μια επίσημη θέση ενάντια στην απειλή αυτή, επειδή ο Ερντογάν θέλει να καταλάβει μέρος της Συρίας και αυτό σημαίνει επίθεση κατά της κυριαρχίας της Συρίας.

Κλείσιμο
Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καλεί όλους τους Σύρους να ενωθούν ενάντια στις αποικιακές πολιτικές του τουρκικού κράτους, αναφέρεται τέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης