Επίθεση στο Στρασβούργο: Η αστυνομία ανακρίνει τον πατέρα και τα δύο αδέρφια του δράστη

stras01-mesa

Ένας Ταϊλανδός και ένας Γάλλος ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης - Ο Μακρόν καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να ηρεμήσουν και να μην βγάζουν συμπεράσματα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα - Ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» σύμφωνα με τον εισαγγελέα

Τον πατέρα και τα δύο αδέρφια του δράστη από την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ανακρίνει η γαλλική αστυνομία σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ένας από τους νεκρούς φέρεται να είναι ένας Γάλλος εργαζόμενος στην «Bank Crédit Agricole», όπως αναφέρει η εφημερίδα «L'Alsace».

Ο δεύτερος νεκρός είναι από την Ταϊλάνδη.

Aνάμεσα στους τραυματίες είναι ένας 28χρονος Ιταλός δημοσιογράφος ο οποίος βρισκόταν στο Στρασβούργο για να καλύψει ένα θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιπλέον,ένας Αφγανός είναι σε κωματώδη κατάσταση.

Μέσω του εκπροσώπου του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς να ηρεμήσουν και να μην βγάζουν συμπεράσματα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα.

Ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» σύμφωνα με τον εισαγγελέα

«Αλλάχ Άκμπαρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, γεγονός που ενισχύει τα περί τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στο Πολυμελές Δικαστήριο του Στρασβούργου, ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερα άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο της επίθεσης βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δράστης προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων, ενώ άλλος ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός. Παράλληλα, τραυμάτισε δώδεκα άτομα, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Αλλάχ Άκμπαρ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού,  επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, γεγονός που ενισχύει τα περί τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στο Πολυμελές Δικαστήριο του Στρασβούργου, ανακοίνωσε επίσης ότι τέσσερα άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο της επίθεσης βρίσκονται υπό κράτηση, ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να διαφεύγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δράστης προκάλεσε τον θάνατο δύο ατόμων, ενώ άλλος ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός. Παράλληλα, τραυμάτισε δώδεκα άτομα, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Η αντιτρομοκρατική του Παρισιού διεξάγει την έρευνα

Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Ετζ δήλωσε ότι με βάση «την τοποθεσία που αποτέλεσε στόχο, τον τρόπο που έδρασε ο επιτιθέμενος, το προφίλ του και τις μαρτυρίες που συλλέχθησαν από αυτούς που τον άκοσυαν να φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ”, την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού».

Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τον ύποπτο της επίθεσης στο Στρασβούργο ως τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και βρισκόταν σε κατάλογο υπόπτων για παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών ως δυνάμει επικίνδυνος για την ασφάλεια.


«Η τρομοκρατία έπληξε και πάλι το έδαφός μας»

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας έκανε λόγο για τρομοκρατική απειλή, που εξακολουθεί να είναι πραγματική.

«Η τρομοκρατία έπληξε και πάλι το έδαφός μας, υπενθυμίζοντάς μας με τρόπο δραματικό πως η απειλή εξακολουθεί να είναι πολύ πραγματική», δήλωσε.

Η εισαγγελία έχει αρχίσει έρευνα για «φόνους που σχετίζονται με τρομοκρατική επιχείρηση, απόπειρες φόνου που σχετίζονται με τρομοκρατική επιχείρηση», καθώς και για σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας για προετοιμασία εγκλημάτων εναντίον προσώπων.


Σεσημασμένος για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση ο δράστης

Ο δράστης έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και είναι σεσημασμένος από την κρατική ασφάλεια για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση. Άνοιξε πυρ χθες λίγο μετά τις 20:00 (τοπική ώρα) σε τρία σημεία του ιστορικού κέντρου του Στρασβούργου, στην περίμετρο της Χριστουγεννιάτικης αγοράς.

«Στη διάρκεια της διαδρομής αυτής, άνοιξε επανειλημμένα πυρ με πιστόλι και χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι με τα οποία τραυμάτισε σοβαρά και σκότωσε», αφηγήθηκε ο Ετζ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν πολλοί έλεγχοι σε μέρη που ο δράστης «πιθανόν σύχναζε». Ο ύποπτος είναι «γνωστός στις υπηρεσίες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, κυρίως για κλοπές και βιαιότητες».

Το ποινικό του μητρώο έχει 27 καταδίκες

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στο ποινικό μητρώο του Σερίφ Σεκάτ περιλαμβάνονται «27 καταδίκες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου που διαπράχθηκαν σχεδόν σε όλη τη Γαλλία, αλλά και στη Γερμανία και επίσης στην Ελβετία».

«Έχει ήδη φυλακισθεί επανειλημμένα και ήταν γνωστός στη σωφρονιστική διοίκηση από το 2015 για τη ριζοσπαστικοποίησή του και τη συμπεριφορρά του ως προσήλυτου», δήλωσε ακόμη ο Ετζ επιβεβαιώνοντας πως περιλαμβανόταν στο αρχείο των σεσημασμένων για ριζοσπαστικοποίηση τρομοκρατικού χαρακτήρα (FSPRT) και «αποτελούσε αντικείμενο παρακολούθησης από την DGSI».

26.000 άτομα στην τρομο-λίστα της Γαλλίας - Συγκαταλέγονται στη λίστα παρακολούθησης «Fiche S»

Σαν τον δράστη της χθεσινής επίθεσης στο Στρασβούργο, κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Γαλλία περίπου 26 χιλιάδες άτομα.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές ασφαλείας, τα άτομα που συγκαταλέγονται στη λίστα παρακολούθησης «Fishe S», όπως και ο 29χρονος Γαλλομαροκινός Cherif Chekatt, υπολογίζονται σε 26 χιλιάδες, εκ των οποίων οι δέκα χιλιάδες θεωρούνται βαθιά ριζοσπαστικοποιημένοι μέσω τζαμιών σαλαφιστών.

Βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση

Τον τρόμο έζησαν εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Στρασβούργου.

Η ώρα ήταν περίπου 20:20, όταν στην πλατεία Κλεμπερ, στο κέντρο της πόλης όπου «χτυπά η καρδιά» των Χριστουγέννων, ο Σερίφ Σεκάτ, άνοιξε πυρ αφήνοντας πίσω του, τρεις νεκρούς και δώδεκα τραυματίες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με την αστυνομία και το  στρατό να κάνει «απόβαση» στο κέντρο της πόλης.

Για πολλές ώρες οι άνθρωποι που βρισκόταν σε κοντινά στην πλατεία Κλεμπερ, μαγαζιά έμειναν, μετά από εντολή της αστυνομίας αποκλεισμένοι, καθώς ο δράστης κυκλοφορούσε ασύλληπτος στην πόλη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσιεύει το «protothema.gr», οι θαμώνες που παραμένουν για την ασφάλειά τους, μέσα σε καταστήματα, παίρνουν εντολή, να απομακρύνονται σε ομάδες των δέκα ατόμων.

Τρομοκρατική επίθεση στο ΣτρασβούργοΣήμερα νωρίς το πρωί η πλατεία Κλεμπερ, δεν θύμισε σε τίποτα ότι εκεί «χτυπά η καρδιά» των Χριστουγέννων. Το σημείο της επίθεσης είναι ακόμα αποκλεισμένο από δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. 

strs02
strs01

strs05
strs04
strs03

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΒΑΓ

δέκα χιλιάδες θεωρούνται βαθιά ριζοσπαστικοποιημένοι μέσω τζαμιών?? μηπως εχουν δικιο οσοι εναντιωνονται στα τζαμια??

Μας δουλεύουν

αυτοί. 27 καταδίκες και ήταν έξω;

Αλαλος

Πως τυχαινει πριν καθε τρομοκρατικο χτυπημα η καθε κυβερνηση να τα εχει βρει σκουρα..πως τυχαινει εδω να μην κουνιεται μυτη αλλα αν αλλαξει κυβερνηση να γινει ο τρελος χαμος.Ειναι σιγουρο οτι πρεπει απλα να εισαι τυχερος και να μην εισαι στο λαθος μερος την λαθος στιγμη.

ΣΤΕΛΙΟΣ

Βασικά ήταν ο ίδιος ο Μακρόν μασκαρεμένος σε άραβα....τρόμαξε τόσο πολύ από τα κίτρινα σώβρακα που είπε να σφάξει καμιά δεκαριά για να γλυτώσει το τομάρι του...

Q&A

Αμαν πια αυτη η καταπιεση για τους μουσουλμανους! Δεν τους αφηνουν να εκφραστουν ελευθερα δηλαδη να σφαζουν να βιαζουν και να μην πινουν αλκοολ! Ποσο να αντεξουν, κι αυτοι ανθρωποι ειναι!

THANASIS

ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Oλο αυτο συνεβη για να ξεχαστουν τα κιτρινα γιλεκα.!!!!!!!!!Σε ολα τα περιστατικα τους ξερουν τους γνωριζουν ομως αδυνατουν να τους συλλαβουν ΠΡΙΝ γινει το κακο!!!!!!!

exploit

Πόσο δίκιο είχε τελικά ο Ορμπάν και η παρέα του.

ΒΑΓ

Ο δράστης φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ». Ο Μακρόν καλεί να μην βγάζουν συμπεράσματα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα! βιαστηκα να συμπερανω οτι ο δραστης ηταν Βουδιστης ή Ινδουιστης!

Zbts

Θελατε φθηνο εργατικο δυναμικο απ οπου να ναι κι οτι να ναι...φατε τα γαλλοι τωρα...ποσες επιθεσεις ποσοι αθωοι πρεπει να πεθανουν ακομα μεχρι να καταλαβουμε τ αυτονοητα?? Εσυ μακρον κανε την παπια...τα κιτρινα γιλεκα να ξεχαστουν..

Ντουβάρι

Συνήθως φωνάζουν ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ πριν αρχίσει το μακέλεμα.Περίεργο!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης