Βρέθηκε ο… πρόγονος του Μίκι Μάους στην Ιαπωνία!

Βρέθηκε ο… πρόγονος του Μίκι Μάους στην Ιαπωνία!

Ένα βιβλίο αναφερόταν στο κουνέλι ‘Οσβαλντ, έναν χαρακτήρα με μακριά αυτιά και μικρή ολοστρόγγυλη μαύρη μύτη, τον οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντίσνεϊ τη δεκαετία του 1920, αλλά ο Ντίσνεϊ έχασε τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτήρα αυτού το 1928 και για να τον αντικαταστήσει δημιούργησε τον Μίκι Μάους

μικι
Μια ταινία κινουμένων σχεδίων του προγόνου του Μίκι Μάους βρέθηκε στην Οζάκα με την ιστορία που αποκαλύπτεται να είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα!

Ο Γιασούσι Βατανάμπε αγόρασε πριν πολλές δεκαετίες μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Τότε, φοιτούσε στο λύκειο στην πόλη Οζάκα της Ιαπωνίας. Όταν όμως έκανε την αγορά δεν γνώριζε ότι αποκτούσε τότε την ιστορία των κινουμένων σχεδίων στον κινηματογράφο!

Ο απλός κύλινδρος που απέκτησε αντί 500 γεν (σχεδόν 4 ευρώ στη σημερινή ισοτιμία) αποδείχτηκε ότι είναι ένα σπάνιο κινούμενο σχέδιο του οποίου είχαν χαθεί τα ίχνη, την παραγωγή του οποίου είχε κάνει ο Ουόλτ Ντίσνεϊ και του οποίου ο βασικός ήρωας είναι ο πρόγονος του Μίκι Μάους.

Για την ανακάλυψη αυτή έγραψε η εφημερίδα Asahi Shimbun, με την οποία ο Βατανάμπε επικοινώνησε αφότου διάβασε ένα βιβλίο με τίτλο “‘Οσβαλντ, το τυχερό κουνέλι: Η έρευνα για τα χαμένα καρτούν του Ντίσνεϊ”, το οποίο έγραψε ο επί πολλά χρόνια κατασκευαστής κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ Ντέιβιντ Μπόσερτ και το οποίο εξέδωσε πέρυσι.

Το βιβλίο αναφερόταν στο κουνέλι ‘Οσβαλντ, έναν χαρακτήρα με μακριά αυτιά και μικρή ολοστρόγγυλη μαύρη μύτη, τον οποίο είχε δημιουργήσει ο Ντίσνεϊ τη δεκαετία του 1920.

Αλλά ο Ντίσνεϊ έχασε τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτήρα αυτού το 1928 και για να τον αντικαταστήσει δημιούργησε τον Μίκι Μάους.

Κλείσιμο
Το βιβλίο που διάβαζε ο Βατανάμπε ανέφερε ότι επτά από τις 26 μικρού μήκους ταινίες του ‘Οσβαλντ είχαν χαθεί και τότε θυμήθηκε την αγορά που είχε κάνει ως έφηβος.

Οι… περιπέτειες του προγόνου του Μίκι Μάους!
Η ταινία είχε τίτλο στα γιαπωνέζικα “Mickey Manga Spide” –Mickey Cartoon Speedy στα αγγλικά– και αφηγείτο την ιστορία ενός σκύλου της αστυνομίας που καταδίωκε τον ‘Οσβαλντ και τη φίλη του με μοτοποδήλατο.

Ενώ το τρίο περνά μέσα από δρόμους και κοιλάδες, οι φιγούρες και τα οχήματά τους, με τη χαρακτηριστική ελαστικότητα των καρτούν, τεντώνονται. συμπιέζονται, μια συχνή τεχνική στις ταινίες του Ντίσνεϊ.

Η εφημερίδα επικοινώνησε τότε με τον συγγραφέα του βιβλίου και με τα αρχεία του Walt Disney και μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για μια από τις ταινίες που έλειπαν, της οποίας ο αρχικός τίτλος ήταν “Neck ‘n’ Neck.”

“Είμαστε κατενθουσιασμένοι που μαθαίνουμε ότι υπάρχει ένα αντίτυπο της χαμένης ταινίας”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Μπέκι Κλάιν, που διευθύνει το τμήμα των αρχείων

“Ως λάτρης του Ντίσνεϊ εδώ και πολλά χρόνια, είμαι ευτυχής που μπόρεσα να παίξω ένα ρόλο στην ανακάλυψη αυτή”, δήλωσε ο Βατανάμπε, ιστορικός ερευνητής με ειδικότητα στα κινούμενα σχέδια, ηλικίας 84 ετών σήμερα, στη βιβλιοθήκη του οποίου φυλασσόταν επί 70 χρόνια η ταινία.

Η μικρού μήκους ταινία βρίσκεται σήμερα στο Kobe Planet Film και μια άλλη ταινία που δείχνει 50 δευτερόλεπτα από το ίδιο κινούμενο σχέδιο επίσης ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Toy Film Museum του Κιότο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης