Τουσκ: Η ΕΕ είναι έτοιμη για Brexit με ή χωρίς συμφωνία αλλά και για «μη-Brexit»

tusk__2_

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια – Η έκτακτη σύνοδος κορυφής θα γίνει πλην απροόπτου στις 25 Νοεμβρίου 

Έτοιμες για κάθε σενάριο είναι οι Βρυξέλλες, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που προέκυψαν μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με το Λονδίνο για το Βrexit.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη για «μια τελική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία. Αλλά προφανώς είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για ένα σενάριο χωρίς Brexit», πρόσθεσε χαμογελώντας.

Σύνοδος κορυφής στις 25 Νοεμβρίου

Πάντως, νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τουσκ είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, με στόχο να εγκριθεί η συμφωνία για την αποχώρηση της βρετανίας.

«Αν όλα πάνε καλά, θα διεξαχθεί μια έκτακτη σύνοδος κορυφής για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του Brexit», είχε δηλώσει.

ΣΧΟΛΙΑ

Leon Degrelle

Ετοιμάσου τώρα για hard brexit παλιολακέ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

state_turkey

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης επεσήμανε για μία ακόμη φορά τις «σοβαρές συνέπειες» που θα επιφέρει στις αμυντικές σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος

WHITE

Ευθυγραμμίζει την πολιτική των ΗΠΑ με το εθνικό μας συμφέρον και τις πολιτικές που απαιτούνται για να προωθηθεί η συνεργασία που υπάρχει ήδη στην περιοχή ώστε να φτάσει στο επόμενο επίπεδο προς όφελος της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, τόνισε η Julie Rayman