Κομισιόν: Ο Ολλανδός Τίμερμανς κορυφαίος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη θέση του Γιούνκερ

Κομισιόν: Ο Ολλανδός Τίμερμανς κορυφαίος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη θέση του Γιούνκερ

Κορυφώνονται οι «ζυμώσεις» ενόψει της εκλογής νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ποιοι είναι οι επικρατέστερεοι υποψήφιοι

junker_tim
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές συμφώνησαν ότι ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς θα είναι ο κορυφαίος υποψήφιος τους για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Τίμερμανς Είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τον Οκτώβριο, όπως και ο Σλοβάκος Μάρος Σεφκοβιτς , ο οποίος όμως σήμερα απέσυρε την υποψηφιότητά του. "Από σήμερα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν έναν ισχυρό κοινό υποψήφιο -τον Φρανς Τίμερμανς ", δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ. Έτσι, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι έτοιμοι για την προεκλογική εκστρατεία τους λίγες ημέρες πριν αναδείξει τον δικο του υποψήφιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα , γράφει το Spiegel .

Ο Τίμερμανς μεγάλωσε στο Παρίσι και έχει ζήσει στις Βρυξέλλες, στη Ρώμη και στο Χεερλεν της Ολλανδίας και μιλά επτά γλώσσες. Ως πρώτος αντιπρόεδρος του Γιούνκερ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο 57χρονος Τίμερμανς είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων και για το κράτος δικαίου.

Η επικεφαλής του SPD Αντρέα Νάλες είχε υποσχεθεί να στηρίξει τον Τίμερμανς πριν από λίγες εβδομάδες.

Στις ευρωεκλογές του Μαΐου δεν ψηφίζεται βέβαια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ωστόσο, οι κορυφαίοι υποψήφιοι των μεγάλων ευρωπαϊκών κομμάτων θα έχουν στην ουσία την ευκαιρία να αγωνιστούν για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το φθινόπωρο του 2019.

Κλείσιμο
Ο διάδοχος του Γιούνκερ χρειάζεται να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των χωρών της ΕΕ αλλά και την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο . Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθούν συμμαχίες ανάμεσα στις πολιτικές ομάδες ,εκτιμά το Spiegel

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να αποφασίσει την Πέμπτη στο συνέδριό του στο Ελσίνκι ποιος θα είναι ο δικός του κορυφαίος υποψήφιος: Ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ ή ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξαντερ Στουμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης