Ο γιος του Τζαμάλ Κασόγκι μετέβη από τη Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ

Ο μεγαλύτερος γιος του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έφτασε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του – Στο παρελθόν του είχε απαγορευτεί να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία λόγω της κριτικής του πατέρα του προς την ηγεσία της χώρας

gios_salman
Στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον ο μεγαλύτερος γιος του Τζαμάλ Κασόγκι με την οικογένειά του, τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία του πατέρα του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σαλάχ Κασόγκι είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη Σαουδική Αραβία, λόγω της κριτικής που ασκούσε ο δημοσιογράφος πατέρας του στο καθεστώς του Ριάντ.

Στην Τουρκία ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας

Σε επίπεδο ερευνών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας πρόκειται να μεταβεί την Κυριακή στην Τουρκία, ενώ χθες ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν προμελετημένη.

Πάντως, οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας αρνούνται τη συμμετοχή της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στη δολοφονία.

Το Κρεμλίνο δεν βλέπει λόγους να μην πιστέψει τη βασιλική οικογένεια του Ριάντ

Στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται η Ρωσία, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει: «Κανείς δεν έχει κάποιο λόγο για να μην τους πιστέψει».

Τα σχόλια του Πεσκόφ έρχονται σε αντίθεση με τις αμφιβολίες που υπάρχουν στη Δύση, ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές στην ιστορία που παρουσίασε το Ριάντ για τα όσα έγιναν στο προξενείο.

Ο Σαλάχ Κασόγκι δέχθηκε συλλυπητήρια από τον πρίγκιπα

Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Σαλάχ Κασόγκι δέχθηκε συλλυπητήρια του πρίγκιπα Μπιν Σαλμάν, σφιγγόντάς του μάλιστα το χέρι.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι αυτή η κίνηση ήταν το αντίτιμο για να του επιτραπεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Παρέμβαση των ΗΠΑ για τον Σαλάχ Κασόγκι

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Στέιντ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι ο Μάικ Πομπέο ζήτησε από τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας ότι ήθελε να επιστρέψει ο Σαλάχ, που είχε διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και σαουδαραβική, στις ΗΠΑ και δήλωσε ικανοποιημένος με την εξηέλιξη.

Πηγές κοντά στην οικογένεια Κασόγκι είπαν στο Reuters ότι ο Σαλάχ Κασόγκι και η οικογένειά του ήρθαν με πτήση από τη Σαουδική Αραβία και συναντήθηκαν με τη μητέρα του και τρεις συγγενείς του στην Ουάσινγκτον. Πάντως, δεν είναι σαφές για το πόσο θα μείνει ο Σαλάχ Κασόγκι στις ΗΠΑ.


Νέο μήνυμα Ερντογάν στο Ριάντ

Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τη δολοφονία Κασόγκι συνεχίζονται. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ανακοινώθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του ομιλία, όπου διεμήνυσε ότι η Άγκυρα διαθέτει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση τα οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Σαουδική Αραβία να υποδείξει την τοποθεσία που βρίσκεται το πτώμα του Κασόγκι.

Την ίδια ώρα, η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ επέστρεψε στις ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη στην Τουρκία, όπου ενημερώθηκε για τις έρευνες και με τη σειρά της ενημέρωσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Χάσπελ άκουσε ηχητικά από την ώρα της δολοφονίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης