Τα νέα εκπληκτικά ευρήματα και οι τοιχογραφίες των ανασκαφών της Πομπηίας

pomp_arthroo11

Το δωμάτιο, που πιστεύεται ότι είναι ένα ένα ιερό αφιερωμένο στα πνεύματα που προστατεύουν τα ρωμαϊκά σπίτια, είναι το μεγαλύτερο που βρέθηκε μέχρι τώρα στα ερείπια της Πομπηίας

Οι ανασκαφές της Πομπηίας δεν έχουν σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσουν καθώς ολοένα και περισσότεροι θησαυροί έρχονται στο φως με το πέρασμα των χρόνων.

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη της αρχαίας πόλης που θάφτηκε κάτω από την τέφρα του Βεζούβιου είναι ένας «μαγεμένος κήπος», όπως τον αποκαλούν λόγω της ομορφιάς του οι αρχαιολόγοι.

Η ομάδα του «Parco Archeologico di Pompei» ανακάλυψε στα βόρεια της πόλης έναν χώρο γεμάτο ζωντανές, απίστευτα καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες με παγώνια, χρυσά φίδια και πουλιά που πετούν στον ουρανό.

pomp1
pomp2
pomp4


Η ίδια αναφέρει ότι τα δύο μεγάλα φίδια ήταν οι «καλοί δαίμονες», συμβολίζοντας την ευημερία και την καλή τύχη.

Το δωμάτιο, που πιστεύεται ότι είναι ένα ένα ιερό αφιερωμένο στα πνεύματα που προστατεύουν τα ρωμαϊκά σπίτια, είναι το μεγαλύτερο που βρέθηκε μέχρι τώρα στα ερείπια της Πομπηίας.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια ποικιλόμορφη διακόσμηση βρέθηκε σε έναν λατρευτικό χώρο μέσα σε ένα σπίτι», δήλωσε ο Massimo Osanna, γενικός διευθυντής των ανασκαφών.

O Massimo Osanna δήλωσε ότι οι τοιχογραφίες είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετά από δύο χιλιετίες.
Αλλά αυτό που τον ενθουσιάσε περισσότερο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο σχεδιαστής είχε συνδυάσει την ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα.

pomp6
pomp5
pomp3


Η Wall Street Journal μεταδίδει επίσης ότι στις τοιχογραφίες υπάρχει μια μυστηριώδης απεικόνιση ενός άνδρα ο οποίος έχει κεφάλι σκύλου.

Αυτή η μυστηριώδης απεικόνιση τείνει να μοιάζει με ένα προερχόμενο από την Αίγυπτο Anubis, ωστόσο δεν είναι κάτι τέτοιο και γι' αυτό οι ερευνητές περιμένουν την ανασκαφή άλλων δύο δωματιών προκειμένου να ρίξουν φως στην εικονογραφία του κήπου.

Σε έναν άλλο τοίχο, υπάρχει μια σκηνή κυνηγιού σε κόκκινο φόντο, με διάφορα ζώα που περιβάλλουν και φαίνεται να κυνηγούν ένα μαύρο αγριογούρουνο.

Η αναπαράσταση συμβολίζει τη νίκη των δυνάμεων του καλού έναντι εκείνων του κακού.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως στην περιοχή αυτή, η οποία ονομάζεται «Regio V» κρύβει έναν μεγάλο ανασκαφικό πλούτο που περιμένει να έρθει στο φως και συνεχίζουν τις εργασίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

merkel_brexit

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της για να μην παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ - Στη συνέχεια προσπάθησε να τα μαζέψει

3