Τερέζα Μέι: Σε τροχιά σύγκρουσης με υπουργούς της για το Brexit

Τερέζα Μέι: Σε τροχιά σύγκρουσης με υπουργούς της για το Brexit

Οι υπουργοί θα απαιτήσουν από τη Μέι να τους παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο στην πρότασή της, που είναι γνωστή ως «Τσέκερς», κατά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας

mei
Ορισμένοι από τους υπουργούς της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι θα απαιτήσουν να τους παρουσιάσει ένα «εναλλακτικό σχέδιο» όσον αφορά την πρότασή της για το Brexit κι ενδέχεται να υποβάλλουν ομαδικώς τις παραιτήσεις τους εάν δεν αλλάξει πορεία, ανέφερε η συντηρητική βρετανική εφημερίδα The Telegraph στην ηλεκτρονική της έκδοση αργά το βράδυ της Παρασκευής, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Οι υπουργοί θα απαιτήσουν από τη Μέι να τους παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο στην πρότασή της, που είναι γνωστή ως «Τσέκερς», κατά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα (1).

Το σχέδιο της Μέι ήδη δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωση στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εξωθώντας τη συντηρητική πρωθυπουργό να υιοθετήσει αδιάλλακτη στάση και να αξιώσει από τους ομολόγους της να της κάνουν εκείνοι τις δικές τους προτάσεις.

Οι οπαδοί του Μπρέξιτ στο Συντηρητικό Κόμμα της Μέι καλωσόρισαν την Παρασκευή τον αδιάλλακτο τόνο της, όμως η πρόταση της έχει δεχθεί επικρίσεις και στο εσωτερικό.

Κατά το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ, υπάρχει έντονη «φημολογία» κατά την οποία η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Έστερ ΜακΒέι πιθανόν θα αποχωρήσει από το υπουργικό συμβούλιο εάν δεν παρουσιαστεί νέα πρόταση, ενώ η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Πένι Μόρντοντ επίσης φέρεται να προτίθεται να παραιτηθεί, αν και η εφημερίδα σημείωσε πως φίλοι της διαψεύδουν ότι θα υποβάλλει παραίτηση.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Μόρντοντ έκρινε ότι η συμπεριφορά της ΕΕ αυξάνει την υποστήριξη στο ΗΒ προς το Μπρέξιτ, ακόμη και χωρίς καμιά συμφωνία.

Κλείσιμο
Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Σάτζιντ Τζάβιντ, ο υπουργός Εσωτερικών της Μέι, θέλει να δει μια πρόταση που θα καθιστά ευκολότερο για τη Βρετανία να κλείνει συμφωνίες για το εμπόριο, πάντως δεν αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης