Αυστραλία: Αυστηρές ποινές για τους άγνωστους που βάζουν βελόνες στις φράουλες

Αυστραλία: Αυστηρές ποινές για τους άγνωστους που βάζουν βελόνες στις φράουλες

Πανικό έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία τα κρούσματα με βελόνες μέσα στις φράουλες – Συνέλαβαν ένα ανήλικο αγοράκι που ομολόγησε την πράξη του

australia_fraoules
Αυστηρότερες ποινές προανήγγειλε ότι θα εισάγει η κυβέρνηση της Αυστραλίας για τα πολλαπλά κρούσματα με βελόνες που τοποθετούν άγνωστοι μέσα σε φράουλες, προκαλώντας πανικό στη χώρα.

Οι αρχές διερευνούν πάνω από 100 καταγγελίες ανθρώπων που βρήκαν βελόνες κρυμμένες στις φράουλες, καθώς και σε άλλα φρούτα από την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι οι ένοχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινές 15ετούς κάθειρξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας ανήλικος συνελήφθη αφότου ομολόγησε ότι έβαλε βελόνες σε φρούτα, μια πράξη που έγινε για λόγους μίμησης. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, θα αντιμετωπιστεί με βάση το δίκαι ανηλίκων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αυστηρές οι νέες κυρώσεις

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι νέες κυρώσεις κατά όσων βάζουν βελόνες μέσα στις φράουλες είναι εξίσου αυστηρές με εγκλήματα όπως η παιδική πορνογραφία και το οικονομικό έγκλημα.

«Αυτό δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το ζήτημα» είπε ο Σκοτ Μόρισον, προτρέποντας το κοινοβούλιο να περάσει το νομοσχέδιο αυτήν την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής, η μέγιστη ποινή στην Αυστραλία για τη μόλυνση τροφίμων είναι 10 χρόνια. Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις αλλαγές.

«Βάζετε τις ζωές σκληρά εργαζόμενων Αυστραλών σε κίνδυνο και τρομάζετε παιδιά. Είστε δειλοί» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όσους τοποθετούν βελόνες σε φρούτα.

Μέχρι στιγμής, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προσφέρει 720.000 δολάρια για να στηρίξει τη βιομηχανία φράουλας, ενώ τρεις πολιτείες προσφέρουν 100.000 δολάρια σε όσους δώσουν πληροφορίες για τους δράστες.

Στο Κουίνσλαντ, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα, η αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες σε αλυσίδες τροφίμων.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, οι εξαγωγείς φράουλας κάνουν αυστηρότερους ελέγχους στα προϊόντα τους, με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους καταναλωτές να συνεχίσουν να αγοράζουν φράουλες, αλλά να τις κόβουν πριν την κατανάλωσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης