Κίνα και Ρωσία συμφώνησαν να πραγματοποιούν συχνά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

vostok_2018

Μετά τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση μετά τον «Ψυχρό Πόλεμο» Κίνα και Ρωσία συμφώνησαν ότι θα πραγματοποιούν συχνά τέτοιες ασκήσεις – Πάνω από 300.000 στρατιώτες μετέχουν στην άσκηση Vostok 2018

Συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια συμφώνησαν να πραγματοποιούν Κίνα και Ρωσία, που εγκαινιάζουν στενότερη συνεργασία τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, μαζί με τον Κινέζο ομόλογο του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ, όπου θα λάβουν χώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το Πεκίνο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην σινορωσική συνεργασία.

«Συμφωνήσαμε ότι τέτοια γυμνάσια θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής συστηματικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η μεγαλύτερη άσκηση από το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου»

Οι δύο χώρες πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων Vostok-2018, στην Ανατολική Ρωσία και στον Ειρηνικό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε κλίμα στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιεί η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1981 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σε αυτή μετέχουν πάνω από 300.000 στρατιώτες, ενώ η διεξαγωγή της συμπίπτει με τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας αλλά και τον εμπορικό πόλεμο Ουάσινγκτον – Πεκίνου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ameron

Η απάντηση ήρθε την επόμενη κιόλας ημέρα, όταν ο Κάμερον, φορώντας σορτσάκι και ελαφρά μαυρισμένος από τις πρόσφατες οικογενειακές διακοπές σε ένα θέρετρο της Κόστα Ρίκα που κοστίζει σχεδόν 2.000 ευρώ την βραδιά, αιφνιδιάστηκε από τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του στο Νότινγκ Χιλ