Κίνα και Ρωσία συμφώνησαν να πραγματοποιούν συχνά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Κίνα και Ρωσία συμφώνησαν να πραγματοποιούν συχνά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

Μετά τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση μετά τον «Ψυχρό Πόλεμο» Κίνα και Ρωσία συμφώνησαν ότι θα πραγματοποιούν συχνά τέτοιες ασκήσεις – Πάνω από 300.000 στρατιώτες μετέχουν στην άσκηση Vostok 2018

vostok_2018
Συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια συμφώνησαν να πραγματοποιούν Κίνα και Ρωσία, που εγκαινιάζουν στενότερη συνεργασία τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, μαζί με τον Κινέζο ομόλογο του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ, όπου θα λάβουν χώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των δύο χωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι το Πεκίνο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην σινορωσική συνεργασία.

«Συμφωνήσαμε ότι τέτοια γυμνάσια θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής συστηματικά», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Η μεγαλύτερη άσκηση από το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου»

Οι δύο χώρες πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων Vostok-2018, στην Ανατολική Ρωσία και στον Ειρηνικό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε κλίμα στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιεί η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1981 και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σε αυτή μετέχουν πάνω από 300.000 στρατιώτες, ενώ η διεξαγωγή της συμπίπτει με τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας αλλά και τον εμπορικό πόλεμο Ουάσινγκτον – Πεκίνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης