Γκουρού της γιόγκα κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες τουρίστριες απειλώντας τις με... «κακό κάρμα»

Γκουρού της γιόγκα κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες τουρίστριες απειλώντας τις με... «κακό κάρμα»

Σκάνδαλο μεγατόνων στην μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο - Ο επικεφαλής της Αγκάμα Γιόγκα και δύο τουλάχιστον εκπαιδευτές διατηρούσαν επί χρόνια μια «σεξουαλική αίρεση» κάνοντας πλύση εγκεφάλου στις μαθήτριές τους

tantriko
Εκ πρώτης όψεως, το θέρετρο Αγκάμα Γιόγκα στο εξωτικό νησί Κο Πανγκάν της Ταϊλάνδης έμοιαζε με παράδεισο επί της γης. Ένα καταφύγιο από την καθημερινότητα που δίδασκε αρχαίες ταντρικές τεχνικές χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, υπό το άγρυπνο βλέμμα του «χαρισματικού ηγέτη» του, του γκουρού Σουάμι Βιβεκανάντα Σασασουάτι.

Ωστόσο, κάτω από την ειδυλλιακή επιφάνεια, δεν επρόκειτο σε καμία περίπτωση για συνηθισμένο θέρετρο γιόγκα. Σύμφωνα με δεκαέξι άτομα που μίλησαν στον Guardian, τα τελευταία χρόνια μια παράξενη και σκοτεινή «σεξουαλική αίρεση» λειτουργούσε μέσα στους κόλπους του Αγκάμα.

Δεκατέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες υποστηρίζουν ότι εδώ και μια 15ετία, το θέρετρο ενθάρρυνε τις σεξουαλικές επιθέσεις, τους βιασμούς και τον μισογυνισμό, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» σε εκατοντάδες μαθήτριες ώστε να πειστούν να κάνουν σεξ με τον γκουρού Σουάμι, με στόχο να κατακτήσουν την απόλυτη... φώτιση!

Όταν πάνω από τριάντα γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια τον περασμένο Ιούλιο ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Αγκάμα, το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να καταπνίξει το σκάνδαλο, αλλά πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο γκουρού Σουάμι, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ναρκίς Ταρκάου, εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες και δεν βρίσκεται πια στην Ταϊλάνδη.

swami
Κλείσιμο


Οι περισσότερα από τις 14 γυναίκες που μίλησαν στον Guardian, υπό καθεστώς ανωνυμίας, προέρχονται από την Βρετανία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Σουάμι, όταν ο ίδιος τις ξεμονάχιασε υποσχόμενος να «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες τουρίστριες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ιδιωτικές συνεδρίες στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού ξεκινούσε να κάνει απρεπείς χειρονομίες στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θωπεύοντας σημεία του σώματός τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους και βάζοντας τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα. Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα».

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα δεν σταματούσε, και εξανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του.

Όπως φαίνεται αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν χαρακτήριζε μόνο τον επικεφαλής του θερέτρου, αλλά και άλλα μέλη του προσωπικού. Δύο από τους δασκάλους γιόγκα στο Αγκάμα κατηγορούνται επίσης για σεξουαλικές επιθέσεις.

Πολλές καταγγέλλουσες, που συνέχιζαν να πηγαίνουν στο θέρετρο για χρόνια παρά τα όσα συνέβαιναν, εξηγούν την συμπεριφορά τους λέγοντας ότι ο γκουρού τις υπέβαλε σε ένα είδος πλύσης εγκεφάλου, πείθοντάς τις ότι αν σταματούσαν να έρχονται σ' εκείνον και μιλούσαν στις Αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» σε όλη τους τη ζωή.

«Ένιωθα ότι ήμουν σε μια αίρεση, ήταν σαν να μας είχε κάνει μάγια. Εμπιστευόμασταν τυφλά και τον ίδιο και τις πνευματικές του δυνάμεις», αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις καταγγέλουσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την ίδρυσή της το 2003, η Αγκάμα Γιόγκα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές ετησίως. Εκτός από τη βασική σχολή στην Ταϊλάνδη, διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Κολομβία και την Αυστρία, ενώ τα τρία τέταρτα των μαθητών της είναι γυναίκες.

Δείτε βίντεο: Γκουρού της γιόγκα κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες τουρίστριες απειλώντας τις με... «κακό κάρμα»
Γκουρού της γιόγκα κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες τουρίστριες απειλώντας τις με... «κακό κάρμα»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης