Ο «απογοητευμένος» Τραμπ απειλεί με νέες κυρώσεις την Τουρκία αν δεν ελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον

Ο «απογοητευμένος» Τραμπ απειλεί με νέες κυρώσεις την Τουρκία αν δεν ελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον

«Ο Τραμπ είναι 100% αφοσιωμένος στο να φέρει τον πάστορα Μπράνσον στην πατρίδα και εάν δεν δούμε ενέργειες τις επόμενες λίγες ημέρες ή σε διάστημα μιας εβδομάδας θα ληφθεί περαιτέρω δράση» είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο Reuters

branson-pastor
Νέα επεισόδια φαίνεται ότι θα έχει η κόντρα ΗΠΑ-Τουρκίας με αφορμή την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον καθώς η Ουάσινγκτον διεμήνυσε ότι σχεδιάζει νέες οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση.

Όπως είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, «δεν κατεγράφη καμία πρόοδος» έως τώρα στην υπόθεση του πάστορα.

«Η (θέση της αμερικανικής) διοίκησης θα παραμείνει εξαιρετικά σταθερή σε αυτήν την υπόθεση. Ο πρόεδρος είναι 100% αφοσιωμένος στο να φέρει τον πάστορα Μπράνσον στην πατρίδα και εάν δεν δούμε ενέργειες τις επόμενες λίγες ημέρες ή σε διάστημα μιας εβδομάδας θα ληφθεί περαιτέρω δράση» είπε ο αξιωματούχος.

Η ενόχληση της Ουάσινγκτον για τη στασιμότητα όσον αφορά την υπόθεση Μπράνσον εκφράστηκε και από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς η οποία το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τραμπ «είναι απογοητευμένος» επειδή δεν έχει ακόμη απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Ο πρόεδρος αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πάστορας Μπράνσον δεν έχει απελευθερωθεί, καθώς και για το γεγονός ότι και άλλοι Αμερικανοί πολίτες και εργαζόμενοι σε διπλωματικές υπηρεσίες δεν έχουν αποφυλακιστεί» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Μπράνσον κρατείται εδώ και δύο χρόνια από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για «κατασκοπεία» και για »συνεργασία» με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης