Η Τουρκάλα υπουργός Εμπορίου «εκλιπαρεί» τον Τραμπ για διαπραγματεύσεις

trk0

Μετά τους λεονταρισμούς Ερντογάν,  η υπουργός Ρουσάρ Πεκάν ικετεύει τον Τραμπ να ακούσει τα τουρκικά επιχειρήματα - Νωρίτερα η υπουργός είχε υποστηρίξει ότι οι δασμοί Τραμπ είναι αντίθετοι με τους κανόνες διεθνούς εμπορίου

Τα πάνω κάτω φέρνουν οι κινήσεις του Τραμπ, στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και η σημερινή μέρα αποδείχτηκε «μαύρη» για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που προσπάθησε τόσον καιρό να απευθυνθεί προς τον Τραμπ σαν ίσος προς ίσο. Αυτό μάλλον δεν ισχύει, καθώς η λίρα «γκρεμίστηκε» σήμερα πιάνοντας το 6,5 έναντι του δολαρίου.

Πιστή στη στρατηγική της η Τουρκία, μέσω του Ερντογάν, πραγματοποιεί λεονταρισμούς και διατρανώνει, πώς οι επιθέσεις στην τουρκική λίρα δεν θα πετύχουν και η Τουρκία θα πετύχη νέα μεγάλη ανάπτυξη. Από την άλλη βάζει την υπουργό εμπορίου να «κλαφτεί» δημοσίως στον Τραμπ. Η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας ικέτεψε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναφορικά με τους δασμούς, σημειώνοντας ότι η εμπορική διένεξη μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων μπορεί και πρέπει να λυθεί με διάλογο.

«Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες», ανέφερε με ανακοίνωσή της η υπουργός Ρουσχάρ Πεκάν.

«Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία», σημείωσε.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα τον διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία, οδηγώντας σε μεγαλύτερες απώλειες το τουρκικό νόμισμα και εγείροντας ανησυχίες ότι η κρίση θα μπορούσε να ενσκήψει και σε άλλες οικονομίες.

Άγκυρα: Οι δασμοί παραβαίνουν τους διεθνείς κανόνες εμπορίου

Λίγο νωρίτερα όμως από τα παρακάλια της Τουρκάλας υπουργού, είχε εκδώσει ανακοίνωση. Το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας ανέφερε ότι η επιβολή επιπλέον δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιβαίνει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). «Η Τουρκία αναμένει από τα κράτη μέλη να τηρούν τους διεθνείς κανόνες» υπογράμμισε η ανακοίνωση του υπουργείου. Πρόσθεσε ότι θα στηρίξει τους εξαγωγείς χάλυβα και αλουμινίου σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος.

Ερντογάν: Παρά τις «επιθέσεις» στη λίρα εμείς θα κάνουμε ανάπτυξη ρεκόρ

Την πεποίθηση πως η Τουρκία θα πετύχει ανάπτυξη-ρεκόρ το τρέχον έτος, παρά τις «επιθέσεις» που δέχεται η λίρα στις αγορές συναλλάγματος, εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην επαρχία Γκιουμούσχανε (Gümüşhane). Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως δεν θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να εμποδίσει την Τουρκία στην επίτευξη των στόχων της, ενώ υπενθύμισε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 7,4% το πρώτο τρίμηνο.

«Παρά τις επιθέσεις που διενεργούνται στην συναλλαγματική ισοτιμία, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε το δεύτερο τρίμηνο και θα κλείσουμε το 2018 με ποσοστό ρεκόρ», είπε. «Αυτοί που νομίζουν πως θα μας γονατίσουν με οικονομικές χειραγωγήσεις δεν μας γνωρίζουν καθόλου», προσέθεσε, ενώ η τουρκική λίρα έπεσε το μεσημέρι σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου. Η πτώση οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ανακοίνωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ότι θα διπλασιάσει τους αμερικανικούς δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και στο τουρκικό αλουμίνιο.

Ο κ. Ερντογάν στάθηκε ιδιαίτερα στους οικονομικούς δεσμούς της Τουρκίας με την Ρωσία, λέγοντας πως έξι εκατομμύρια ρώσοι τουρίστες θα επισκεφτούν την χώρα φέτος. «Φυσικά αυτές οι σχέσεις, αυτές οι επαφές, μας κάνουν δυνατότερους», είπε.

Καμία σχέση με τον Μπράνσον

«Οι δασμοί με βάση το Άρθρο 232 επιβάλλονται σε εισαγωγές από συγκεκριμένες χώρες, οι εξαγωγές των οποίων απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια όπως καθορίζεται στο Άρθρο 232, ανεξάρτητα από διαπραγματεύσεις στο εμπόριο ή σε οποιοδήποτε άλλο θέμα», τόνισε μια από τις εκπροσώπους της αμερικανικής προεδρίας, η Λίντσεϊ Ουόλτερς, με ανακοίνωσή της, αναφερόμενη ξεκάθαρα στην ταύτιση της απόφασης περί δασμών, με την αποτυχία εξεύρεησς λύσης για το θέμα του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον που κρατείται ως τρομοκράτης από την Τουρκία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο αύξησε τους δασμούς, αλλά τους διπλασίασε σε σχέση με τις προηγούμενες τιμές, ενώ με tweet σημειώνει ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία «δεν είναι καλές αυτή την περίοδο». Ειδικότερα, στην ανάρτησή του, ο Τραμπ σημειώνει: «Μόλις ενέκρινα το διπλασιασμό των δασμών στο ατσάλι και το αλουμίνιο, όσον αφορά στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα πέφτει ραγδαία έναντι του πολύ ισχυρού δικού μας δολαρίου. Ο χάλυβας θα είναι στο 20% και το αλουμίνιο στο 50%. Οι σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την περίοδο.

Την ένταση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον - Άγκυρας πυροδότησε η συνεχής άρνηση της Τουρκίας να ελευθερώσει τον ευαγγελιστή πάστορα Μπράνσον, ο οποίος συνελήφθη και φυλακίστηκε για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ομιλία Ερντογάν

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είχε επιχειρήσει να να καθησυχάσει μεν τους επενδυτές, χωρίς όμως να ρίξει και το υπέρμετρο «τουρκικό εγώ» του, καλώντας τους πολίτες "να μην έχουν καμία ανησυχία" εξαιτίας της υποχώρησης της τουρκικής λίρας, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες κατέρριψε ιστορικά χαμηλά ρεκόρ υπό τον κίνδυνο για ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ. Αυτή την πτώση πυροδότησε η δίχως αποτελέσματα επιστροφή της τουρκικής αντιπροσωπείας, που είχε αποσταλεί στις ΗΠΑ με σκοπό να επιτύχει κάποια λύση για το θέμα του Αμερικανού πάστορα.

Η κατρακύλα της λίρας

Από το ξεκίνησμα της, η σημερινή ημέρα προμηνύετο τουλάχιστον δύσκολη για την Τουρκία. Ενώ αρχικα στο πρόγραμμα ήταν η ομιλία του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν, υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος θα ανακοίνωνε το νέο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας, τα «πυρά» από τις αγορές έβαλαν φρένο.

Η λίρα έπεφτε, όντας κοντά στο 6,9 έναντι του ευρώ και έτσι ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε ότι η ομιλία του αναβάλεται για τις 14:30, αντί για τις 11:00 που είχε προγραμματιστεί.

Στην ώρα του, ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε το καινούργιο σχέδιο: «Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία», δήλωσε Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

«Το πρώτο βήμα στη νέα οικονομική προσέγγιση της Τουρκίας θα είναι μια οικονομική εξισορρόπηση», σημείωσε ο Αλμπαϊράκ.

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη είναι το ένα εναλλακτική του άλλου, δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα επόμενα βήματα της οικονομικής εξισορρόπησης θα προβλέπουν μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και βελτίωση της εμπιστοσύνης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου οικονομικού μοντέλου της κυβέρνησης, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει μια στρατηγική περίοδος, κατά την οποία θα γίνουν βήματα για τη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ένας «μετασχηματισμός» στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολόγηση.

Η αγορές δεν μάσησαν και η λίρα συνέχισε να πέφτει. Πάνω εκεί ο Τραμπ ανακοίνωσε τους πρόσθετους δασμούς και πλέον η λίρα, γύρω στις 5 το απόγευμα κινούνταν στο 6,4 έναντι του δολαρίου και στο απίστευτο 7,5 έναντι του ευρώ.

Τηλεφωνικές επαφές με Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις οικονομικές σχέσεις.

Ερντογάν και Πούτιν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική πορεία των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενώ συζήτησαν και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Συρία

ΣΧΟΛΙΑ (60)

φι

οταν πριν αρκετους μηνες ελεγα οτι ο Τραμπ ειναι οτι πιο καλο για την Ελλαδα, υπηρχαν και οι πολλοι εδω μεσα που απο μοδα και οχι ουσια τον κατακρινανε,,, τοτε ενας στους εικοσι ηταν υπερ , τωρα εγινε οκτω στους εικοσι και σε λιγο καιρο θα γινει δεκαπεντε στους εικοσι,,, φανταστητε αν??? ηταν η χιλαρυ προεδρος των ΗΠΑ...η ΝΤΠ ηταν σιγουρη για τη χιλαρυ καθως και για το bremain ......ο πολεμος και για τις δυο μεγαλες ηττες ανελεητος και διαρκης ...ποιος θα κερδισει στο τελος????/με βεβαιοτητα Τραμπ και Η.Β....ο γκι φερχοφστατ ειπε σε συνεντευξη του στο euronews πριν ενα χρονο,...."""αυτη η ευρωπη δεν εχει μελλον"""",,,,,,,τωρα τουρκαλαδες αν δεν ξερετε τι ειναι στα τεσσερα ρωτηστε τους σφυριζανθελ,,,,αυτοι ξερουν

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ=ΑΝΑΓΟΥΛΑ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΡΡΑΞΗ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΧΕΣΕΤΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΙΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΚΑΣ....ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ Η ΜΙΛΙΑ ...ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΚΑΡΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΚΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΤΕ ΑΘ ΚΟΤΙΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ...ΟΥΤΕ ΤΙ ΓΑΜΑΤΟΣ Ο ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

αλβανέ

Μια ταξιαρχία να έλθει στην χώρα σου,σε μια εβδομάδα,δεν θα υπάρχεις.Θυμάσαι το [...] που σου είχαμε ρίξει το 1940;

ΛΟΛ

κούρασες με το παραλήρημά σου.[...].

Νευράκια-νευράκια???

Θα στρώσεις, θες δεν θες....

Η ΣΥΡΑΞΗ Τουρκίας ΗΠΑ , τουρκογυφτε

Είναι διαρκείας κάτω του δευτερολέπτου - όσο χρειάζεται ο τραμπ για να πατήσει το κουμπί που θα σε στείλει στα πιλάφια

Ευτυχώς που έμαθες Ελληνικά.

Με τις μπούρδες που αραδιάζεις βάρβαρε αφυπνίζει τον Ελληνισμό.

ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

ΠΟΣΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!!! ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ...ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!!!! ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 9 ΡΙΧΤΕΡ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΟΙ ...ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ ….ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤ Ο ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΚΑΡΙΖΕΤΕ ΓΚΟΟΛΛ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αναστασια

[...] ,εμείς φταίμε που σας δώσαμε ψωμί.ουστ

gr

Και η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών είναι αντίθετη προς τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, αλλά εσείς τους γράφεται στα παλιά σας παπούτσια.

Ράμπο

Εάν είναι νέα και έχει τις ικανότητες της Στορμυ κάτι θα γίνει εάν βρεθούν με τον Τραμπ και τα πουν στο ιδιαίτερο οβάλ γραφείο του που γίνεται αυτόματα και κρεβάτι!!!!

oral είναι το γραφείο, όχι

οβάλ

Νικος

"Η Τουρκία αναμένει από τα κράτη μέλη να τηρούν τους διεθνείς κανόνες"….καλά ρόμπα τους έχει κάνει ο Τραμπ. Έχουν κατεβάσει τα βρακιά και εκλιπαρούν για οθωμανικό. Και τώρα ο γυφτοσουλτανος πάει και ξεπουλιεται στη Ρωσία. Που και αυτοί θα τους πηδήξουν στο τέλος μιας και οι Ρώσοι μισούν το ισλάμ πολύ περισσότερο από τους Αμερικανούς. Μετά βλέπω τις δηλώσεις της υπουργού οικονομικών ότι δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη πάει μαζί με τον πληθωρισμό και άλλες αρλουμπες και μου θυμίζει τους Τσιπρεους. Μόνο που η Τουρκία όταν πέσει θα πέσει με πολύ μεγάλο γδούπο. Η διάλυση είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Αυτά να γίνουν μάθημα για τους εδώ οπαδούς των λεονταρισμων. Που δεν θα γίνουν μαθημα είμαι σίγουρος. Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν πρώτα το μυαλό τους και εάν αυτό υπαγορεύει λεονταρισμους τότε έχει καλώς. Αν αυτό υπαγορεύει "σκάσε και κολυμπά" πάλι έχει καλώς. Οι λεονταρισμοι ως ιδεολογία ανεξαρτήτως λογικής είναι απολύτως καταστροφικοί.

Νικόλαος Τσουκαλάς

Ευτυχώς ή δυστυχώς για όποιον τον αφορά, ο κ. από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει δίκιο απέναντι στον Ανατολικό κύριο, αλλά δυστυχώς έχει δίκιο και απέναντι στο συνοθύλευμα της Ευρώπης!!!

Η αποτελεσματικότητα του Τραμπ είναι εντυπωσιακή !!

Ο Τραμπ ασκεί πολιτική, μετά από άγονες δεκαετίες στις ΗΠΑ, κι ας είναι γραφικός σε προσωπικό επίπεδο .

Νικος

ως Έλληνας χαίρομαι που διαλύει την Τουρκία, γιατί με δεδομένη την κυριαρχη ιδεολογία αυτής της χώρας γύρω από το ισλαμ και τα όπλα, μια διαλυμένη τουρκία είναι καλλίτερη από μια ισλαμική φιλοπόλεμη τουρκία. Όμως σε σχέση με την εξωτερική πολιτική του Τραμπ εν γένη έχω αμφιβολίες ότι ξέρει τι κάνει. Φοβάμαι ότι δρα περιστασιακά και οτι στο υπόβαθρο κινεί άθελά του διαδικασίες που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τον πλανήτη. Δεν λέω ότι πρέπει κανείς να είναι δουλοπρεπής για να μην αποσταθεροποιήσει τον πλανήτη. Λέω ότι καλό θα ήταν να υπήρχε και ολιστικό σχέδιο πίσω από τις αποσπασματικές πράξεις. Και δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει. Δεν βλέπω οι ΗΠΑ να δημιουργούν συμμαχίες με το 70% του πλανήτη πιέζοντας το 30% που είναι εχθρικό (Κινα ισλαμ). Αντιθέτως ανοίγει μέτωπα με τους πάντες και δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις παντού. Το τέλος αυτής της γραμμής είναι η απομόνωση των ΗΠΑ και μετά θα έρθει ο οικονομικός μαρασμός. Αν πχ γίνει καμιά στραβή και συνασπισθούν ΕΕ, Κινα, Καναδάς, Αυστραλία και άλλες χώρες της Ασίας, τότε οι ΗΠΑ θα υποστούν τεράστιο πλήγμα. Δεν έχει γίνει ακόμα, αλλά τα πρώτα συννεφάκια έχουν αρχίσει και μαζεύονται. Πάντως εκτιμώ ότι σε οποιοδήποτε συνδυασμό σεναρίων στο μέλλον, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι το Ισλαμ και η Ρωσία.

Γιώργος Σπανός

Kαταλάβατε τώρα γιατί ο Μογγόλος είχε λυσσάξει με την Ελλάδα; ΔΝΤ κουστουμάκι 195δις ντάλαρς επιστροφή του πάστορα στις ΗΠΑ,απόσυρση απο την Συρία και φυσικά ξεχνάει τους s400 για αρχή...

Σπύρος

Εγώ πιστεύω ότι είναι τόσο άρρωστος ο τύπος που μπορεί να πάρει τα χρήματα από το ΔΝΤ και να τα ρίξει στην πολεμική βιομηχανία!

tsibuk meze

καναμε λεονταρισμούς και δεν μας βγήκε...φάγαμε τον μεζέ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21509380

Το ιρανικό τάνκερ «παρακολουθείται» λένε από το υπουργείο Ναυτιλίας – Σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ οι ελληνικές αρχές – Το πλοίο βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης του Ιράν με τη Δύση

068_AA_13082019_997044

Σύμφωνα με ένα από τα πιθανότερα σενάρια, ο Τζουτζέπε Κόντε αναμένεται, μετά την ομιλία του, να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα - Ο Ματέο Σαλβίνι μπορεί να προσπαθήσει και πάλι να ανατρέψει την κυβέρνηση μέσω πρότασης μομφής

putin_macron

Γάλλος και Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκαν τη Δευτέρα στη Μπρεγκανσόν της Γαλλίας - Στην ατζέντα των συνομιλιών δεν περιλαμβάνονται μόνο οι διμερείς σχέσεις - Η Μόσχα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση