Ερντογάν σε Τούρκους: Ανταλλάξτε το δολάριο με λίρες

trump-erdogan_main01

«Το δολάριο δεν θα εμποδίσει τον δρόμο μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος  - Αντίποινα Τραμπ λίγα λεπτά αργότερα με διπλάσιους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο  - Επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν

Να μετατρέψουν δολάρια σε τουρκικές λίρες, προκειμένου να στηρίξουν το νόμισμα της χώρας κάλεσε τους Τούρκους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά και ο αρμόδιος υπουργός, Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοινώνει το νέο σχέδιο για την οικονομία.

«Το δολάριο δεν μπορεί να μπλοκάρει το δρόμο μας. Μην ανησυχείτε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε οπαδούς του στην πόλη Μπαϊμπούρτ.

«Ωστόσο το λέω ξανά και από εδώ. Εάν υπάρχει κάποιος που έχει ευρώ, δολάρια ή χρυσό κάτω από τα μαξιλάρια του, θα πρέπει να πάει να το ανταλλάξει με λίρες στις τράπεζές μας. Αυτός είναι ένα εθνικός πόλεμος», πρόσθεσε.  «Αυτή θα είναι η απάντηση του λαού μου σε αυτούς που μας κήρυξαν τον πόλεμο», συνέχισε  ο Τούρκος πρόεδρος.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. "Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία", είπε ο τούρκος πρόεδρος.

«Μην ανησυχείτε αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα», πρόσθεσε.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας ανερχόταν σε 6,6115 για ένα δολάριο στις 16.35 ώρα Ελλάδας και βρέθηκε στο 6,87 μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.


Αντίποινα Τραμπ με διπλάσιους δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα

Το διπλασιασμό των δασμών για το αλουμίνιο και το χάλυβα προς την Τουρκία ενέκρινε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία «δεν είναι καλές αυτή την περίοδο». 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του, ο Τραμπ σημειώνει: «Μόλις ενέκρινα το διπλασιασμό των δασμών στο ατσάλι και το αλουμίνιο,  όσον αφορά στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα πέφτει ραγδαία έναντι του πολύ ισχυρού δικού μας δολαρίου. Ο χάλυβας θα είναι στο 20% και το αλουμίνιο στο 50%. Οι σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την περίοδο.

Την ένταση των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον - Άγκυρας πυροδότησε η σύλληψη και φυλάκιση στην Τουρκία του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, για διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Το νέο σχέδιο για την οικονομία παρουσίασε ο Αλμπαϊράκ

Την ίδια ώρα το νέο σχέδιο για την οικονομία ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε περικοπές ύψους 35 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 5,6 δισ. δολαρίων) στον δημόσιο τομέα, τόσο μέσω περιστολής δαπανών όσο και μέσω αυξημένων εσόδων, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αγορές και να δημιουργήσει συνθήκες στήριξης της τουρκικής λίρας.

«Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία», δήλωσε Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

«Το πρώτο βήμα στη νέα οικονομική προσέγγιση της Τουρκίας θα είναι μια οικονομική εξισορρόπηση», σημείωσε ο Αλμπαϊράκ.

Επεσήμανε ακόμη, ότι η Τουρκία δεν θεωρεί ότι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη είναι το ένα εναλλακτική του άλλου, υπογραμμίζοντας ότι τα επόμενα βήματα της οικονομικής εξισορρόπησης θα προβλέπουν μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και βελτίωση της εμπιστοσύνης.

Ο Αλμπαϊράκ δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει μια στρατηγική περίοδος, κατά την οποία θα γίνουν βήματα για τη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ένας «μετασχηματισμός» στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη φορολόγηση.

Τηλεφωνικές επαφές με Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις οικονομικές σχέσεις.

Ερντογάν και Πούτιν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική πορεία των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενώ συζήτησαν και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη Συρία


ΣΧΟΛΙΑ (85)

Ερντογάν

Ο Ομπάμα ήθελε να σταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή με στήριξη σε Τουρκία. Ο Τραμπ πρόδωσε την Τουρκία, αυξάνοντας τις προσφυγικές ροές, με την Ιταλία να αρνείται να τις αναλάβει, άρα η Ευρώπη θα είναι απρόθυμη να δανείσει την Ελλάδα αφού δεν θα έχει κομβικό ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενώ ο συνωστισμός τους στην Ελλάδα θα μειώσει τον τουρισμό που ήδη χάνεται λόγω αύξησής του στην ανταγωνιστική Τουρκία, που για λίγα χρόνια είχε χάσει πολλούς τουρίστες αλλά φέτος τους ανέκτησε, με το αίτημα της Ιταλίας για κούρεμα χρέους να εξαλείφει τις ευκαιρίες για κούρεμα του Ελληνικού, για το οποίο ο Τσίπρας είχε αναλάβει ένα Μνημόνιο που κατηγορούσε όχι γιατί ήταν ψεύτης, αλλά επειδή εάν ως αντάλλαγμα έπαιρνε το κούρεμα, θα είχε λήξει το Μνημόνιο και σε ένα χρόνο θα είχε περιθώρια να κάνει μεγάλο έργο με το οποίο θα επανεκλεγόταν, αλλά η Ιταλία χρωστά πολύ περισσότερα άρα για να μην αφήσει την Ευρώπη πρέπει να θυσιαστεί η ομοίως χρεωμένη μικρή Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή που έρχεται θα κάνει πόλεμο με την Τουρκία για τον οποίο προετοιμάζεται και δεν προκαλεί με τον Τραμπ που στήριξε το Ισραήλ να το χάνει λόγω αποτυχίας με το Ιράν, ενώ η κακή συμφωνία για Κορέα θα τον αποπέμψει, με τον Ρόμνεϊ να σώζει την Ελλάδα ως νέο Ισραήλ και να ξεκινάει σαν νέος Χίτλερ τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα είχε καταστρέψει την Τροία του Αινεία που ίδρυσε την Ρώμη, πολέμησε την Περσία εκ μέρους της Ευρώπης και ξεκίνησε τις Σταυροφορίες για την ανάκτηση των εδαφών από τους Τούρκους, οδηγώντας στην Άλωση του 1204 από τη Βενετία και τη γενοκτονία όλων των ιθαγενών της Αμερικής και της Αφρικής από αυτούς που ήθελαν να επαναλάβουν τις Σταυροφορίες αλλά δεν μπορούσαν λόγω ισχύος των Τούρκων, άρα πήγαν αλλού, ενώ οι Βαλκανικοί πόλεμοι ενάντια πρώτα στους Τούρκους και έπειτα στους Βούλγαρους ανέδειξαν τον Σέρβικο εθνικισμό, προκαλώντας με τη δολοφονία του Αυστριακού πρίγκηπα από Σέρβο τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που έφερε τον Δεύτερο, αφού στόχευε στην ανάκτηση της χαμένης Γερμανικής δόξας. Ο Χίτλερ είχε χρηματοδοτηθεί από Αμερικανούς για την εξόντωση των κομμουνιστών και είχε συμμαχήσει με την Αγγλία του Τσάμπερλεν πριν έρθει ο Τσόρτσιλ, ενώ θα είχε κερδίσει τον Στάλιν εάν δεν είχε καθυστερήσει, αλλά από την Εγγλέζικη Βόρεια Αφρική και όχι από την Ελλάδα που λόγω ΕΑΜ αποτέλεσε το προπύργιο του Σοβιετικού μπλοκ σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Η Κύπρος είχε θεωρηθεί Κούβα της Μεσογείου λόγω Ελληνικού εθνικισμού που καταδίκασε ο Μακάριος. Επομένως ο Ρόμνεϊ θα είναι αυτοκράτωρ της Χρυσής Αυγής!

Μπράβο Ελένη

Και ο ντενις ροντμαν φίλος του μπουλη κορεατη κιμ γιον ουν

Stelar

Τζάμπα λόγια μάγκες, θα δείτε ότι ο Ερδό θα βάλει λίγο καιρό αργότερα, την ουρά του κάτω από τα σκέλια, όπως έκανε και με τους Ρώσους μετά την κατάρριψη του Σουχοϊ !! Η FSB διάδοχος της Καγκεμπε ήταν η υπηρεσία που ενημέρωσε τον Πούτιν για το πραξικόπημα που ενορχήστρωσαν οι Αμερικανοί εις βάρος του Ερδό και ο τσάρος Βλαδίμηρος του το σφύριξε και έτσι την σκαπούλαρε Σουλτάνος !! Γι'αυτό και το μένος του Τούρκου προέδρου για τους Αμερικανούς !! Εάν δεν συμμορφωθεί ο Τούρκος, θα έχει την τύχη του Πακιστανού στρατηγού και προέδρου Ζια Ουλ Χακ του οποίου το στρατιωτικό αεροσκάφος χάθηκε κάποια στιγμή από τις οθόνες των ραντάρ το 1988 και μετά μάθαμε ότι έπεσε στα καλά καθούμενα σε ένα βουνό του Πακιστάν !!!

Lafazanov

Μην ανησυχεις Ταγιπ ο αλλαχ ειναι μεγαλος θα σου δωσει δωρεαν πετρελαιο ο φιλος σου ο Μαδουρο και ατοκα δανεια σε ρουβλια ο Πουτιν

ROBIN HOOD

Για εμένα ο Ερντογάν είναι νεκρός εδώ και 8 μήνες... Πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω νεκρό να μιλάει... Που πας ρε Καραμήτρο να καταπατήσεις την συνθήκη της Λωζάνης και να μπουκάρεις στο Αφρίν με μια οικονομία για τα σκατά? Bye-Bye Turkey... Του χρόνου η Τουρκία δεν θα έχει καμία σχέση με την σημερινή, θα έχει πιο πολλά χρώματα. Η τουρκική λίρα ξετινάζει τους κώλους των Τούρκων, παρατηρούμε άφωνοι την κατάρρευση του κράτους!!! Προβλεπόμενη κατάρρευση εδώ και μήνες, ειδικά μετά το Αφρίν, όπως ακριβώς ένας αγώνας σκακιού που πάει για ματ... Το ποντάρισμα είναι πλέον με ποιόν τρόπο θα θανατωθεί ο Ερντογάν: κρεμάλα, πυροβολισμό ή γκιλοτίνα? Bye-Bye Turkey..._2018-05-08 Ρε ... 'Ερντυ, ήθελες να το παίξεις και μεγάλος ηγέτης με ενός κοκκόρου γνώσεις και διαίσθηση αρκούδας σε χειμερία νάρκη... Αφού βλέπεις τέλη Νοεμβρίου του 2017 ότι "αφήνεις αίμα" και μαζεύονται καρχαρίες, τι στο διάολο ήθελες να μπουκάρεις στο Αφρίν και να αρχίσεις τους τσαμπουκάδες με τους δυτικούς σου γείτονες (Έλληνες)? Με μια οικονομία στα σκατά και όλη την υφήλιο απέναντί σου? Για εμένα, είσαι πεθαμένος εδώ και 3 μήνες, το πρόβλημα είναι ότι εσύ δεν το έχεις καταλάβει ακόμα..._2018-05-26 Για εμένα πάντως, ο Ερντογάν δεν θα μπορέσει να "κρατήσει" την τουρκική λίρα... Σύντομα θα του ξεφύγει στο 10 (σε σχέση με το ευρώ) και "άντε γειά"... Η ωραιότερη νομισματική μάχη θα είναι ... Ακόμα και χωρίς την "πίεση" της Moody's ήταν τελειωμένος ο Ερντογάν, απλά θα εξελιχθούν πιο γρήγορα τα γεγονότα..._2018-03-09 Έκανε η μύγα κώλο, και έχεσε τον κόσμο όλο: Η Τουρκική λίρα καταρρέει, το τέλος του Ερντογάν πλησιάζει... Για εμένα, για να κάνει τέτοιες απονενοημένες κινήσεις ο Ερντογάν, μάλλον θα πάσχει από ανίατη νόσο και θα έχει λίγο καιρό ζωής. Ίσως αυτό να εξηγεί το κίνητρο των απονενοημένων κινήσεών του... Δεν κάνουν πολέμους όταν η οικονομία πάει κατά διαόλου..._2018-03-19 Το γλέντι ξεκίνησε: Το έχω γράψει πολλές φορές ότι η Τουρκία θα καταρρεύσει χωρίς να πέσει ούτε μια πιστολιά στην Ελλάδα... Ζούμε ιστορικές ημέρες που θυμίζουν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης... Σε λίγο καιρό ο χάρτης της Τουρκίας δεν θα ομοιάζει με τον σημερινό, θα έχει πιο πολλά χρώματα. Όποτε υπάρχει οικονομικό γλέντι, εγώ το προβλέπω πρώτος... Με άλλα λόγια το γλέντι ξεκίνησε: "Γλέντι, γλέντι, πισωγλέντι..."_2018-03-09

Ντοναλντ Τραμπ

Το ξανθο γενος (εστω και βαψομαλλικο) που θα μας δωσει πισω την Πολη.

The Art of the Deal.

Να γιατι βγηκε σημερα πρωι πρωι ο λαγος με το καουμπόικο καπελο Κοτζιας να τα χωσει στον Ρωσο. Οι πολοι εχουν σχηματιστει, ΗΠΑ και Ελλαδα απο την μια, Ρωσια-Τουρκια απο την αλλη. Και ολα αυτα για να κερδισει στις διαπραγματευσεις ο Τραμπ τον Πουτιν. Ο Προεδρος παιζει μεγαλη μπαλα εναντιον Κινας-Ευρωπης-Ρωσιας, ο μεγαλυτετος διπλωματικος εγκεφαλος απο εποχη Κισινγκερ.

Είσαι

οξυδερκής όμως, γιατί έχεις και κριτήριο!

Τουρκος με δολλαρια

hahaha....good joke Tayip...even we the Turkιση people laugh.

τακης

Για να δουμε θα στιριξη τωρα η Ρωσια την Τουρκια οπως δεν εκανε με εμας ? πατερ εσυ τι λες ?

ΤΙ ΕΙΠΕ ???

ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.

.

Ευρώ και δολάρια λέει. Ούτε δραχμές, ούτε λέβα, ούτε φιορίνια, ούτε κορώνες, ούτε δηνάρια. Χωνέψτε το.

44

για ποιονε τα λες αυτα,δεν ξερεις οτι ο ελληναρας ειναι βλακας ,μη χανεις τα λογια σου,απευθυνεσαι σε νταουλια συριζαιους ,χρυσ.αυγη.ανελ.λεβεντηδες,και οτι αλλο εκτρωμα υπαρχει,της αριστερας και ακροδεξιας,.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

makron

Η Γαλλία επέμεινε στο βέτο για τα Σκόπια και την Αλβανία - Ώρα 2:44 ξημερώματα Παρασκευής (1:44 τοπική ώρα Βρυξελλών) ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Δεν δημοσιεύθηκαν συμπεράσματα παρά την πολύωρη συζήτηση των ηγετών - Στον πάγο το αίτημα Σκοπίων και Αλβανίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Pelozi

«Αυτή η συμφωνία υπονομεύει (...) την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στους συμμάχους και στους αντιπάλους μας», υποστήριξε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων