Brexit χωρίς τελική συμφωνία;

bre_009

Στην κόψη του ξυραφιού έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωση - Ο Γάλλος πρόεδρος δεν κρύβει πως επιθυμεί ένα σκληρό διαζύγιο - Η  Τερέζα Μέι υπεραμύνεται του σχεδίου της για μια στενή ειδική σχέση

Σκληρή στάση φαίνεται πως συνεχίζει να τηρεί ο Γάλλος πρόεδρος έναντι του Brexit, όπως μαρτυρεί η σιωπή της Τερέζα Μέι μετά τη συνάντησή τους. Κίνδυνος άτακτου Brexit φοβάται ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου.

Προβληματισμοί και εσωτερικές διενέξεις όσον αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθούν να διχάζουν το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα. Παράλληλα η πρωθυπουργός υπεραμύνεται του σχεδίου της για μια στενή ειδική σχέση.

Ηχηρή σιωπή Μέι

Στην κόψη του ξυραφιού έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωση, ενώ στενεύουν, επικίνδυνα, τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας. Η Τερέζα Μέι, που έχει αναλάβει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, έχει εξαπολύσει εκστρατεία πειθούς, σε Βερολίνο και Παρίσι, με αποστολή να κάμψει την επιμονή, κυρίως, του Προέδρου Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν κρύβει πως επιθυμεί ένα σκληρό διαζύγιο, με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει το μικρό μέρος του Σίτυ του Λονδίνου, το οποίο συναλλάσσεται σε ευρώ. Η σκληρή στάση του κ. Μακρόν δεν δείχνει να μετριάζεται μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Τερέζα Μέι. Έτσι μεταφράζεται η άρνηση της Νταουνινγκ Στρίτ να δημοσιοποιήσει το τι ελέχθη στην συνάντηση των δύο Ηγετών. Παράλληλα, κορυφώνεται η ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας.

Στο στόχαστρο οι Βρυξέλλες

Σε συνέντευξή του στους Κυριακάτικους Τάιμς, ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, Λίαμ Φοξ, ανεβάζει τις πιθανότητες μη συμφωνίας στο 60%, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες για αδιαλλαξία και επιμονή στους κανόνες τη στιγμή που η άναρχη αποχώρηση δεν θα έχει οικονομικές επιπτώσεις μόνο για τη Βρετανία αλλά και για το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η διαπραγματευτική ομάδα του Μισέλ Μπαρνιέ, δεν έχει αντιπροτείνει ένα δικό της σχέδιο. Στέκεται μόνο στους κανόνες και αναμένει από τη Βρετανία να υποχωρήσει μέχρι τελικής πτώσης. Αυτό δεν θα το αποκαλούσα διαπραγμάτευση» λέει στους Τάιμς ο Λίαμ Φόξ.

Το τι, τελικά, μέλει γενέσθαι ίσως διαφανεί το Σεπτέμβριο, όταν το σχέδιο της Βρετανίας θα τεθεί προς συζήτηση στη συμβούλιο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πηγή: deutschewelle

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Μέι: Μαλακό brexit?

Κι άλλος "Τσίπρας"! Η γυναίκα αυτή, άν απειθήσει στήν βούληση–εντολή τού λαού της θά ξεφτυλιστεί καί θά ταπεινωθεί σάν καί τού λόγου του.

Κατακαημένη γηραια αλβιώνα.

Τα παιδιά σου θα πεθαίνουν της πείνας, δεν θα έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, εμβόλια δεν θα υπάρχουν, ο γκοτζίλα θα επιτεθεί.Που πας μακρυά απο την μερώπη;Κοίτα το ελλαδισταν που καλπάζει προς την Έξοδο στις λαϊκές.Μείνε να σου ρουφαν το αίμα τα ες ες.

Ας πρόσεχαν

Το βρετανικό κράτος, όντας σοβαρό, προετοιμάζει από τώρα τον λαό για τις τραγικές ελλείψεις που θα σημειωθούν. Όπως επίσης έχει προειδοποιήσει για την αύξηση της ανεργίας και την συνεπαγόμενη πτώση των μισθών και της λίρας. Έτσι κάνουν τα υπεύθυνα κράτη μπροστά σε επερχόμενη καταστροφή, προειδοποιούν το λαό. Εσύ τί ανακατεύεσαι;

Φεύγα

Άντε στο καλό καί να μας γράφουν οι Άγγλοι καί σε λίγο καιρό θα ζητάει την βοήθεια του ΔΝΤ.

Β52

Γράφετε ότι ο Μακρόν επιθυμεί ένα σκληρό διαζύγιο, με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει το μικρό μέρος του Σίτυ του Λονδίνου, το οποίο συναλλάσσεται σε ευρώ. Είναι προφανές σε οποιονδήποτε κατέχει έστω και ελάχιστα οικονομικά ότι το διακύβευμα δεν είναι κάποιο μικρό κομμάτι του Σίτυ αλλά ολόκληρο το Σίτυ, που αν δεν φύγει, θα πάψει να συναλλάσσεται με την ΕΕ! Ήδη έχουν φύγει τραπεζικοί κολοσσοί όπως η HSBC για το Παρίσι και οι υπόλοιποι ετοιμάζονται. Ο Μακρόν ήταν ο πιο πετυχημένος Γάλλος τραπεζίτης και τρώει δέκα Μέι για πρωινό. Προσπαθεί να κάνει το Παρίσι το κέντρο της Ευρώπης

Brexit για τους μεθύστακες

Το πρόβλημα της Αγγλίας δεν ήταν οι πολίτες της ΕΕ, αλλά όλοι οι Πακιστανοί Ινδοί, και γενικά τα μύρια των σκούρων που έχουν μαζέψει απο τις πρώην αποικίες τους!!! Σε 10 χρόνια απο τώρα θα παρακαλάνε, να ξαναμπούν στην ΕΕ οι μεθύστακες!!!

Αιμίλιος

Κι όμως αυτούς προτιμούν, ειδικά τους μαύρους από τη Καραϊβική και όλη την Κοινοπολιτεία γενικότερα. Βρετανική αλαζονεία βλέπεις, όλους τους πολίτες της ΕΕ και ειδικά τους Πολωνούς, τους έχουν του πεταματού. Ε ας φάνε αλαζονεία τον Μάρτιο, αφού το 40% των τροφίμων τους έρχεται από την ΕΕ.

Βίβα μπρέξιτ!

Τί έγινε; Τα αγγλάκια δεν θέλουν να παίξουν με κανόνες; Θέλουν όλα τα καλά της ΕΕ και καμία από τις υποχρεώσεις της; Σόρυ γκάης, τον ήπιατε. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα γλυπτά της Ακρόπολης και τον πούλο! Ακόμα εδώ είστε;

Αιμίλιος

Στο νησί δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα. Τι ο στρατός λένε είναι έτοιμος να κατεβεί στους δρόμους, τι θα ξεμείνουν από τρόφιμα και φάρμακα, τι οτι υποχωρεί η λίρα και η μοναδική εμπορική συμφωνία είναι μόνο με τον Τραμπ, τι να παραιτηθεί όλο το Κοινοβούλιο, δε περιγράφεται... Τουλάχιστον ο δικός μας έκανε τη κωλοτούμπα και τελείωσε.

Brexit means Brexit

Πρέπει να γίνει Hard Brexit. Να δουν οι Βρετανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι από τον Απρίλιο του 2019 αν έπρεπε να γίνει Brexit.

Μάκης

Κορόιδο Γραικυλε που νομίζεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σοσιαλιστική μπανανια όπως η Ψωροκωσταινα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tixhografies

Από το 2014 οι τοιχογραφίες είχαν περιέλθει στην κ. Τασούλα Χατζητοφή από την Αμμόχωστο, η οποία ζει στην Χάγη και επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ είχε συμβάλει στον επαναπατρισμό εκκλησιαστικών κειμηλίων