Βίκτορ Όρμπαν: Στην Ευρώπη επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία

orbbbb

Επίθεση στην ΕΕ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατηγορώντας την για «έλλειψη δημοκρατίας» επειδή υπερασπίζεται τις φιλελεύθερες αξίες 

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ασχολήθηκε με τον φιλελευθερισμό και την δημοκρατία και εξαπέλυσε επίθεση κατά της δυτικής Ευρώπης χαρακτηρίζοντάς την «μη δημοκρατική».

Σε ομιλία του ενώπιον μελών της ουγγρικής κοινότητας της Ρουμανίας στην βόρεια Ρουμανία ο Ορμπάν δήλωσε : «Στην Δύση, επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία (!). Στην Δυτική Ευρώπη «οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασης και η λογοκρισία έχουν γίνει συρμός» (!)

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι είναι «σύμβολο αποτυχία».

Το νέο ανοικτό μέτωπο του ούγγρου πρωθυπουργού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αφορά την επίμαχη νομοθεσία για τους μετανάστες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στις 19 Ιουλίου να προσφύγει για τους νόμους αυτούς κατά της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Ορμπάν έχει έναν δικό του ορισμό για την «χριστιανική δημοκρατία». Και τον διατύπωσε με σαφήνεια κατά την ομιλία του: «η χριστιανική δημοκρατία είναι αντιμεταναστευτική, αντι-πολυπολιτισμική και αγωνίζεται υπέρ του μοντέλου της χριστιανικής οικογένειας». Υποσχέθηκε να κάνει την μετανάστευση κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου. «Οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι αναποτελεσματικοί και ανίκανοι να υπερασπισθούν την Ευρώπη κατά της μετανάστευσης».

Οσο για την περιοχή της Ρουμανίας που κατοικείται από Μαγυάρους, ο λαϊκιστής πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτή θα υπάρχει για πάντα, «ακόμη και όταν η Ευρώπη να έχει δεχθεί της εισβολή του ισλάμ».

Ο Ορμπάν δεν έκρυψε τις προβληματικές πολιτικές του συμπάθειες: επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας και χαρακτήρισε «πρωτόγονη» την πολιτική της Ενωσης απέναντι στην Μόσχα. Οσο για την Τουρκία του Ερντογάν, δήλωσε ότι «μπορεί να επικρίνει το σύστημα του Ερντογάν, αλλά η σταθερότητα στην Τουρκία είναι καλό πράγμα».

«Σήμερα, η ασφάλεια της κοιλάδας των Καρπαθίων και της Ευρώπης εξαρτάται από την σταθερότητα στην Τουρκία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, διότι μπορούν να θέσουν τέλος στην ροή των μουσουλμάνων».., είπε


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ

Τον φιλελευθερισμό τον προωθούν οι σιωνιστές για δικά τους συμφέροντα, αφού ελέγχουν τα περισσότερα ΜΜΕ (Μ-εσα Μ-αζικης Ε-κπορνευσης) και τις περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης

...@Φροντισε να εχεις ΤΩΡΑ ....

Το ότι όλοι μπορούμε να γράφουμε εδώ ότι θέλουμε χωρίς φόβο, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη δημοκρατίας...

Φταίει η Ευρώπη που σε έβαλε

στην Ευρώπη.Επρεπε να σας αφήσει στον Πατερούλη Στάλιν και στον Κουμμουνισμό να σου πω εγώ τι δημοκρατία θα είχες!Ξυπνήσατε τώρα από τα γκουλαγκ και κάνετε υποδείξεις στην Ευρώπη.Αντε πίσω στη Σοβιετία να βρεις άφθονη δημοκρατία!

ΞΕΚΟΛΛΑ ΡΕ

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΑΛΜΑΤΑ ΠΙΣΩ, ΤΟ 1989 ΕΙΝΑΙ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΖΟΥΣΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ@@@ ΑΓΕΛΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς (ΟΧΙ ΟΙ ΓΙΟΥΝΑΝ) ΚΑΝΑΝΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΤΡΩΓΑΝΕ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ.

@@ξεκολλα

Αν θαυμάζεις τον πολιτισμό των Ανατολικοευρωπαίων και τα άλματα η πόρτα ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα!Αν δεν γνωρίζεις από πολιτισμό και Ιστορία καλό είναι να μάθεις πρώτα για να μην εκτίθεσαι συγκρίνοντας τον ελληνικό με τον δικό τους και λέγοντας περί βελανιδιές και κοπριές διότι θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι κοπριές και η σκλαβιά μας δεν διέγραψαν τον πολιτισμό μας που έθεσε τις βάσεις της ανθρωπότητας ούτε διέγραψε την Ιστορία μας και τη συνέχεια,ούτε φυσικά τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη στην εποχή των οποίων οι Ανατολικοευρωπαίοι ζούσαν όντως ως άλογο ζωικό βασίλειο! Τέλος καλό είναι να αναρωτηθείς τύποι σαν τον Ορμπαν και κράτη της πρώην ΕΣΣΔ ποιανών συμφέροντα εξυπηρετούν ως "δορυφόροι" της Γερμανίας και πώς μας βλέπουν εμάς που είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Ε από τότε που πάτησαν το πόδι τους στην Ε.Ε και πόσο εναρμονισμένοι με τις ευρωπαικές αξίες και αρχές είναι.Να θυμάσαι ότι όταν η ανθρωπότητα μιλάει για δημοκρατία και πολιτισμό δεν πηγαίνει το μυαλό της στην Ορμπαν και τα Ουγγρικά Βασίλεια,πηγαίνει βεβαίως κατευθείαν στην Ελλάδα.Φαντάζομαι ότι έχεις μπροστά σου όλο τον καιρό να το διαπιστώσεις και να το ανακαλύψεις για να μην είσαι ο τελευταίος της ανθρωπότητας που δεν το γνωρίζει και μάλιστα Ελληνας!Αιντε και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου!

οικονομολογος

λαθος αγαπητε...μονεταρισμος επικρατει....καμια σχεση με τον φιλελευθερισμο!

Μακάρι να ακούγαν εσάς τους φιλελεύθερους τα κράτη...

Να περιορίζανε την κρατική παρέμβαση στην οικονομία και τις νομισματικές πολιτικές και να αφήναν τους καπιταλιστές να σφάζονται μεταξύ τους, αναμένοντας το "αόρατο χέρι" της αγοράς του Σμιθ να φέρει την ισορροπία. Με ένα κοινό παγκόσμιο νόμισμα που θα το εξέδιδαν προφανώς οι ίδιοι οι ακρατικοί καπιταλιστές, μιας και δεν αρέσει σε εσάς τους φιλελεύθερους η κρατική παρέμβαση, άρα προφανώς ούτε και τα νομίσματα που είναι κρατικό προϊόν... Δεν θα είχε μείνει καπιταλιστικό κράτος ούτε για δείγμα. Δυστυχώς για εμάς τους προλετάριους, δεν είναι τόσο ηλίθιοι, ούτε και θα γίνουν ποτέ. Για τον δε Όρμπαν και τις πολιτικές ερμηνείες του, που δεν του αρέσει ο "φιλελευθερισμός", μιλάνε οι πάνω από 100 πολυεθνικές που βρίσκονται στην Ουγγαρία, General Electric π.χ. που είναι προφανώς "υγιείς καπιταλιστές" που θα έλεγε κι ο Τσίπρας. Αν είναι να πείτε το μαύρο-άσπρο εσείς οι καπιταλιστές, τουλάχιστον το βαφτίζεται καλύτερα από τον καθένα.-

ΘΜ

Να ...πάρουμε στην Ευρώπη από ...αυτόν αρχές γιά την δημοκρατία. Ας γελάσω...

Φροντισε να εχεις ΤΩΡΑ ....

δημοκρατια..... ( που ΔΕΝ εχεις ..... ) και γελας ΑΡΓΟΤΕΡΑ ....εμας δεν μας πειραζει ........ γελα οποτε θελεις .

Η Ευρώπη γέννησε τη δημοκρατία(Ελλάδα).

Επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη και επομένως αυτά τα ταυτίζονται.Το ότι η Ευρώπη εγινε Γερμανική Ευρώπη και η σημερινή της σύσταση από άποψη πολιτικής γενικά μετατρέπεται σε ολιγαρχικη οικονομική ζώνη στην οποία η πολιτική και το κοινωνικό κράτος απειλούνται δεν σημαίνει ότι έχει καταλυθεί η δημοκρατία και οι θεσμοί της ούτε ότι δεν μπορεί να ξαναβρει το ταυτοτικό(έθνη-κράτη),ισοτιμία και αλληλεγγύη ούτε ασφαλώς ότι ο Ορμπαν θα κάνει μαθήματα δημοκρατίας στην Ευρώπη.Αν η Ευρώπη επιστρέψει στην εμβάθυνση(μη γερμανική πρωτοκαθεδρία και χρηματοπιστωτικοκεντρική λογική)και όχι στην διεύρυνση(γερμανική Ευρώπη με περιφερειακά πρώην και νυν αντιευρωπαικά τσιράκια της)τότε ο κ.Ορμπαν θα την κοιτάζει με τα κυάλια από τα μουντά κτίρια της πρώην ΕΣΣΔ και του κόκκινου φασισμού!Αλλά η παροιμία λέει δώσε θάρρος στον χωριάτη και θα σου ανέβει στο κρεβάτι!

Τα πρώην κουμμουνιστοσαλιγγάρια

και κηφήνες του κόμματος!!που τρομοκρατούσαν τον κόσμο και τον έστελναν στην εξορία επί 70 χρόνια,που τον είχαν καταστήσει κολεκτίβα απέραντη δίχως επαφή με τον ελεύθερο κόσμο και που με τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό στραγγάλιζαν τα πάντα,βγήκαν να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας στην Ευρώπη!Αιντε να μην σου πω τίποτε άλλο....σταλινομα@κακο!

Danai

Να πάρεις μαθήματα τότε απο τον μπεκρούλιακα γραφειοκράτη Γιουνκέρ που φέτος γιόρτασε τα 100 χρόνια απο την γέννηση του Μαρξ εκείνου του θολωμένου βρωμερού τεμπέλη που ζούσε μια ζωή εις βάρος των άλλων ανίκανος να συντηρήσει την οικογένεια του, εκείνου του παράσιτου που δεν πλήρωνε ποτέ τα χρέη του αλλά κατηγορούσε τον καπιταλισμό. Ο Γιούνκερ τίμησε τον Μαρξ που η ιδεολογία του προκάλεσε το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων με την γνωστή ατάκα των σοσιαλιστών ο μαρξισμός δεν εφαρμόστηκε σωστά. Η καινούργια ευρωσοβιετική ένωση είναι εδώ και εσείς ακόμα κοιμάστε. Οι Oύγγροι είναι περήφανος λαός που εζησε τον κομμουνισμό στο πετσί του και αντιλαμβάνεται πλήρως τι συμβαίνει σε αντίθεση με τα σοσιαλίμπεραλ SS που πιστεύουν στο "πατρίδα μας είναι η Ευρώπη". Η Ευρώπη βασίστηκε στις αρχές που λέει ο Ορμπάν όσο και αν δεν σας αρέσει. Οποιος πιστεύει ακόμα στην ελευθερία ας κάνει τον κόπο να διαβάσει Solzhenitsyn, Orwell, Thomas Sowell ειδικά το vision of the anointed η τι έλεγε ο πρώην πράκτορας της KGB Yuri Besmenov για την πλύση εγκεφάλου στη Δύση και στα πανεπιστήμια της εδω και 30 χρόνια. Ημουν υπέρ του μένουμε ευρώπη μέχρι που είδα την συμπεριφορά και το σεβασμό των "δημοκρατών" στις αντιδράσεις των ευρωπαίων για την μαζική λαθροεπέλαση, στο αποτέλεσμα του Brexit και στην εκλογή του Τράμπ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D4hNUh3WAAE8Lhi

Η εφημερίδα Yeni Safak, από την πλευρά της, γράφει ότι πρόσφατα είχαν εντείνει τις επαφές τους με ένα πρόσωπο το οποίο τελούσε υπό παρακολούθηση από την MIT στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία Κασόγκι