Αδιανόητο: Νοσοκόμα δηλητήριαζε και σκότωσε 20 ηλικιωμένους σε γηροκομείο στο τέλος της βάρδιάς της

girokomeio-japan

Γιατί θεωρούσε «ενόχληση» να εξηγήσει στους συγγενείς τα αίτια του θανάτου τους

Μπροστά σε μια αδιανόητη εξήγηση βρέθηκαν οι αστυνομικοί στην Ιαπωνία που κλήθηκαν να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου δύο ηλικιωμένων σε γηροκομείο της πόλης Γιοκοχάμα.

Όπως αποδείχθηκε οι δύο άνδρες ηλικίας 88 ετών είχαν δολοφονηθεί από νοσοκόμα, η οποία τους δηλητηρίαζε λίγο πριν τελειώσει η βάρδιά της προκειμένου να γλιτώσει την «ενόχληση» του να εξηγήσει στους συγγενείς της τις συνθήκες θανάτου τους.

Όταν η 31χρονη Αγιούμι Κουμπόκι συνελήφθη, ομολόγησε τον φόνο των δύο 88χρονων καθώς «και άλλων περίπου 20 ενοίκων του γηροκομείου».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η 31χρονη λίγο πριν φύγει από τη βάρδιά της έριχνε στον ενδοφλέβιο ορό των ηλικιωμένων κάποια ουσία με χλώριο προκαλώντας το θάνατό τους μέσα σε λίγες ώρες.

Η Κουμπόκι φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε να διασφαλίσει ότι οι ηλικιωμένοι θα πέθαιναν όταν αυτή δεν θα ήταν στο γηροκομείο ώστε να μην χρειαστεί να εξηγήσει τις συνθήκες θανάτου στους συγγενείς τους.

«Θσ ήταν ενόχληση αν είχα αυτή την ευθύνη» είπε η 31χρονη.

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών ήταν ότι οι δύο 88χρονοι είχαν πεθάνει από φυσικά αίτια μολονότι στις νεκροψίες είχε ανιχνευθεί η ουσία που είχε χρησιμοποιήσει η 31χρονη νοσοκόμα. Η ίδια ουσία ανιχνεύθηκε και σε έναν 89χρονο και μια 78χρονη που πέθαναν την ίδια περίοδο με τους δύο 88χρονους.

Οι υποψίες στο ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκαν και από άλλα επεισόδια που θα μπορούσαν να είχαν γίνει μόνο από κάποιον εργαζόμενο στον οίκο ευγηρίας, όπως το ότι είχαν κλαπεί στολές και είχαν τρυπηθεί με σύριγγα τουλάχιστον 10 μπουκάλες με ορό.

Η Κουμπόκι εργαζόταν ως νοσοκόμα από το 2008 και στο συγκεκριμένο γηροκομείο από το 2015 με τους υπευθύνους του να δηλώνουν ότι ήταν ικανή, «αν και πολλές φορές δεν μπορούσες να καταλάβεις τι είχε στο μυαλό της».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Σρέντερ

Αυτοί δεν είχανε έναν υπουργό οικονομικών που αποκαλούσε τους ηλικιωμένους και τους συνταξιούχους "παράσιτα προς εξόντωση"; Και η κοινωνία τους δεν ενθαρρύνει την αυτοκτονία "με τιμή", έστω και υποβοηθούμενη; Τι γκρινιάζουν λοιπόν; Τι από νοσοκόμα, τι από γεωργιανό ληστή με σίδερο.

Συνταξιούχος playmate της χρονιάς

Μετά την πρώτη πρώτου του '19 και εάν δεν εφαρμοστεί η περικοπή λόγω εκλογών, να προσέχετε τις ουσίες που θα σας χορηγεί ο ντζίπρας και ο μπιολάκης στα νοσοκομεία υποσχόμενος αντιγήρανση. Μετά εκ των υστέρων θα λένε στα παιδιά μας ότι έδωσαν κατά λάθος ουσία αντιύπαρξης. Μπέρδεψαν τα ..αντί. Σημείωση: Επέλεξα και όλες τις εικόνες με αυτοκίνητα. Δεν είμαι και στραβή με καταρράκτη

Γιάννης

Η Ιαπωνία έχει πολλούς γέρους. Μάλλον για το ασφαλιστικό το έκανε. Αυτό και στην Ελλάδα μπορεί να γίνει.

Mακης

Ας ξεκινησουμε απο εσενα.

!

και στο Βενιζέλειο στο Ηράκλειο γίνονται αυτά...το βιώσαμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης