Η επιστολή παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία κινδυνεύει να γίνει αποικία της ΕΕ

boris

Ο παραιτηθείς υπουργός  Εξωτερικών κάνει λόγο  για διαφαινόμενο  «ημι-Brexit», με μεγάλα τμήματα της οικονομίας εγκλωβισμένα ακόμη στο σύστημα της ΕΕ,  ενώ επισημαίνει  ό τι το «όνειρο του Brexit πεθαίνει»

Με έναν γλαφυρό τρόπο περιγράφει ο Μπόρις Τζόνσον στην επιστολή παραίτησής του προς την Τερέζα Μέι, το όνειρο των Βρετανών, που ψήφισαν υπέρ του Brexit, ότι θα πάρουν ξανά στα χέρια τους τη δημοκρατία τους, να πεθαίνει, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να καταστεί αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που ο βρετανικός λαός ψήφισε την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία ξεκάθαρη και κατηγορηματική δέσμευση, ότι αν το έπρατταν θα ανακτούσαν τον έλεγχο της δημοκρατίας του. Τους είπαν ότι θα μπορούν να τα καταφέρουν με τη δική τους μεταναστευτική πολιτική, να επαναπατριστούν τα κεφάλαια που δαπανώνται από την ΕΕ και πάνω από όλα να μπορούν να περνούν νόμους ανεξάρτητα και προς το συμφέρον του λαού αυτής της χώρας.

«Το Brexit θα έπρεπε να είναι ευκαιρία και ελπίδα. Μια ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, να μεγιστοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Βρετανίας ως μια ανοιχτή και εξωστρεφή παγκόσμια οικονομία. Αυτό το όνειρο πεθαίνει, στραγγαλισμένο από μία μάταιη αυτοαμφισβήτηση. Έχουμε αναβάλει τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων των προετοιμασιών για μία μη συμφωνία, όπως είχα ισχυριστεί στην επιστολή μου προς εσάς τον περασμένο Νοέμβριο, με συνέπεια να φαίνεται πως προετοιμάζεται για ένα «ημι-Brexit», με μεγάλα τμήματα της οικονομίας εγκλωβισμένα ακόμη στο σύστημα της ΕΕ, στο οποίο η χώρα δεν έχει κανένα έλεγχο.

«Οδεύουμε πραγματικά προς ένα καθεστώς αποικίας. Και πολλοί θα δυσκολευούν να δουν τα οικονομικά ή πολιτικά πλεονεκτήματα αυτής της συγκεκριμένης διευθέτησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polish

Μεταξύ των 3.500 ανθρώπων που πάρεστησαν στην τελετή στη Βασιλική της Θεοτόκου ήταν ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα, ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

elis

Η «αειθαλής» μονάρχης, μετά την δριμεία κριτική που της ασκήθηκε, φόρεσε ζώνη το Σάββατο, καθώς κάθισε πάλι στο τιμόνι του μαύρου Range Rover - Δεν παραδίδει την άδεια οδήγησης ο πρίγκιπας Φίλιππος

3
trrrr

Οι ακτιβίστριες λένε ότι οι πορείες είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουν τις επιτυχίες που σημείωσαν γυναίκες στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, κατά τις οποίες εξελέγησαν περισσότερες από ποτέ στο αμερικανικό Κογκρέσο