Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί σήμερα στην βάπτιση του πρίγκιπα Λούις

Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί σήμερα στην βάπτιση του πρίγκιπα Λούις

Για πρώτη φορά θα κάνει την εμφάνισή της σύσσωμη η πενταμελής οικογένεια του πρίγκιπα Ουίλιαμ - Ποιοι και πόσοι θα είναι οι νονοί του μικρού πρίγκιπα

louis-christening-elle
Με ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε σήμερα γνωστό πως η 92χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο 96χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, δεν θα είναι παρόντες στη βάπτιση του μόλις 11 εβδομάδων πρίγκιπα Λούις, που είναι το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.



Αν και μετά την ανακοίνωση ήταν εύλογο να σκεφθεί κανείς πως η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αφού στα τέλη Ιουνίου λόγω «ελαφράς ασθένειας» είχε αναβάλει την παρουσία της σε λειτουργία στο Ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, στην σχετική ανακοίνωση το παλάτι επικαλείται τον φόρτο εργασίας της «αειθαλούς» Ελισάβετ για αυτή την εβδομάδα ως αιτία της απουσίας της από την βάπτιση του δισεγγονού της.




Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η βασίλισσα σήμερα επιστρέφει από το Νόρφοκλκ στο Λονδίνο και αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα φορτωμένο πρόγραμμα υποχρεώσεων, που αρχίζει την Τρίτη με εκδήλωση της RAF (Βασιλική Πολεμική Αεροπορία) και τελειώνει την Παρασκευή με την επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη βρετανική πρωτεύουσα. Όσο για τον βασιλικό σύζυγο, ο Δούκας του Εδιμβούργου έχει ελαττώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του από το περασμένο έτος, που ανακοίνωσε πως παραιτείται από τα επίσημα καθήκοντά του.

Ο μικρός πρίγκιπας Λούις, πέμπτος στην σειρά διαδοχής του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας, θα βαπτιστεί σήμερα στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) στο βασιλικό παρεκκλήσι στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου, στο Λονδίνο. Είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί σύσσωμη η πενταμελής οικογένεια του πρίγκιπα Ουίλιαμ, αφού το «παρών» στην βάπτιση θα δώσουν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του πρίγκιπα Λούις, ο 4χρονος πρίγκιπας Γεώργιος και η 3χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ. Παρόντες θα είναι, επίσης, ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και η οικογένεια Μίντλετον.



Η βάπτιση θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι, Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του με σχετική ανακοίνωση στο Twitter. Ο πρίγκιπας Λούις θα έχει 3 νονούς και 3 νονές, όλοι φίλοι του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ εκτός από την Λούσι Μίντλετον, που είναι εξαδέλφη της Κέιτ Μίντλετον. Οι νονοί είναι και φίλοι των γονιών του μικρού πρίγκιπα και είναι οι: Νίκολας βαν Κάτσεμ, Γκάι Πέλι, Χάρι Όμπρεϊ Φλέτσερ και νονές είναι: η λαίδη Λόρα Μιντ, η Σόφι Κάρτερ και η Λούσι Μίντλετον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης