ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζήτησε την άμεση μεταρρύθμιση των «παράλογων νόμων» για τη μετανάστευση

19735713

Πείτε στους παράνομους μετανάστες «έξω», όπως θα λέγατε σε όσους βρίσκονταν στον κήπο σας, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να προχωρήσει κατεπειγόντως στη μεταρρύθμιση των "παράλογων" νόμων που αφορούν στη μετανάστευση, ζητώντας να δίνεται η δυνατότητα για την άμεση επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα του χωρισμού των οικογενειών στα σύνορα.

«Όταν οι άνθρωποι, με ή χωρίς παιδιά, μπαίνουν στη χώρα μας, πρέπει να τους λέμε να φύγουν χωρίς η χώρα μας να αναγκάζεται να εμπλέκεται σε μια μακρά και δαπανηρή διαδικασία» έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου.

"Πείτε στους ανθρώπους "ΈΞΩ" και πρέπει να φύγουν, όπως θα το έκαναν αν βρίσκονταν στον κήπο σας", συνέχισε και κατέληξε, συμπληρώντοντας: "Κογκρέσο - ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΜΕΣΑ!".

Περισσότεροι από 2.300 ανήλικοι χωρίστηκαν από τους γονείς τους μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αφού ο Τραμπ αποφάσισε να εφαρμόσει τον Μάιο την πολιτική της "μηδενικής ανοχής" απέναντι στους παράτυπους μετανάστες. Μετά από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε, υπαναχώρησε όμως οι επανενώσεις των οικογενειών αυτών καθυστερούν.

Ο πρόεδρος προσπάθησε τον Ιούνιο να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς να ψηφίσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων μια μεταρρύθμιση που θα επέτρεπε να κρατούνται μαζί οι οικογένειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 20 ημέρες που επιτρέπεται σήμερα. Καθώς οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται διχασμένοι και βλέποντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή είχε ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί, έκανε στροφή 180 μοιρών λίγες ημέρες αργότερα και τους ζήτησε "να μην χάνουν τον χρόνο τους" προσπαθώντας να ψηφίσουν έναν νόμο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου που, όπως ελπίζει, θα δώσουν στο κόμμα του πιο άνετη πλειοψηφία στη Γερουσία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σύντροφος με ΜΚΟ και offshore πλυντήριο

Απαιτούμε να έρθουν άμεσα οι επενδυτές από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν το θέλουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syria-refugee-thumb-large

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ανήκουν σε οικογένειες ξένων ανδρών τζιχαντιστών και οι χώρες προέλευσης τους έχουν μπλοκάρει την επιστροφή τους επικαλούμενες φόβους εθνικής ασφάλειας

roma

Η Βιρτζίνια Ράτζι δήλωσε πως θέλει «να διαγράψει τα ονόματα δρόμων που ντροπιάζουν τη χώρα» - Πολιτικοί του Κινήματος Πέντε Αστέρων, από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας

2