ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζήτησε την άμεση μεταρρύθμιση των «παράλογων νόμων» για τη μετανάστευση

19735713

Πείτε στους παράνομους μετανάστες «έξω», όπως θα λέγατε σε όσους βρίσκονταν στον κήπο σας, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να προχωρήσει κατεπειγόντως στη μεταρρύθμιση των "παράλογων" νόμων που αφορούν στη μετανάστευση, ζητώντας να δίνεται η δυνατότητα για την άμεση επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα του χωρισμού των οικογενειών στα σύνορα.

«Όταν οι άνθρωποι, με ή χωρίς παιδιά, μπαίνουν στη χώρα μας, πρέπει να τους λέμε να φύγουν χωρίς η χώρα μας να αναγκάζεται να εμπλέκεται σε μια μακρά και δαπανηρή διαδικασία» έγραψε στο Twitter, αναφερόμενος στις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για χορήγηση ασύλου.

"Πείτε στους ανθρώπους "ΈΞΩ" και πρέπει να φύγουν, όπως θα το έκαναν αν βρίσκονταν στον κήπο σας", συνέχισε και κατέληξε, συμπληρώντοντας: "Κογκρέσο - ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΜΕΣΑ!".

Περισσότεροι από 2.300 ανήλικοι χωρίστηκαν από τους γονείς τους μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, αφού ο Τραμπ αποφάσισε να εφαρμόσει τον Μάιο την πολιτική της "μηδενικής ανοχής" απέναντι στους παράτυπους μετανάστες. Μετά από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε, υπαναχώρησε όμως οι επανενώσεις των οικογενειών αυτών καθυστερούν.

Ο πρόεδρος προσπάθησε τον Ιούνιο να πείσει τους Ρεπουμπλικανούς να ψηφίσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων μια μεταρρύθμιση που θα επέτρεπε να κρατούνται μαζί οι οικογένειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 20 ημέρες που επιτρέπεται σήμερα. Καθώς οι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται διχασμένοι και βλέποντας ότι η μεταρρύθμιση αυτή είχε ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί, έκανε στροφή 180 μοιρών λίγες ημέρες αργότερα και τους ζήτησε "να μην χάνουν τον χρόνο τους" προσπαθώντας να ψηφίσουν έναν νόμο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου που, όπως ελπίζει, θα δώσουν στο κόμμα του πιο άνετη πλειοψηφία στη Γερουσία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σύντροφος με ΜΚΟ και offshore πλυντήριο

Απαιτούμε να έρθουν άμεσα οι επενδυτές από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν το θέλουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metaggisi

Στα 8.000 δολάρια το λίτρο φθάνουν οι τιμές για το αίμα που εμπορεύονται εταιρείες της Σϊλικον Βάλει. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για μετάγγιση πλάσματος αίματος από νεαρούς αιμοδότες.

salman

Ο δυναμικός διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας σε συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού - Απογοήτευση για τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας