Λονδίνο: Εκκενώθηκε σταθμός του Μετρό μετά από έκρηξη

Λονδίνο: Εκκενώθηκε σταθμός του Μετρό μετά από έκρηξη

Αποκλεισμένες οι εγκαταστάσεις στο Southgate, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής στο σημείο - Υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά όχι σοβαροί, δήλωσε η Μητροπολιτική αστυνομία - Αναφορές για ύποπτο πακέτο

lon19-2
Την εκκένωση του σταθμού Μετρό στο Southgate, στο Λονδίνο, διέταξαν οι βρετανικές αρχές, μετά από αναφορές για μικρή έκρηξη εντός των εγκαταστάσεων.

Η αστυνομία έσπευσε αμέσως στο σημείο και απέκλεισε για λόγους ασφαλείας το σταθμό, καθώς και τους γύρω δρόμους.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 19:03 (τοπική ώρα) και όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική αστυνομία, υπάρχουν τραυματισμοί, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε ενώ η πλατφόρμα ήταν γεμάτη από κόσμο, αλλά κανένα από τα θύματα δεν εκτιμάται πως βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με αναφορές, πριν την έκρηξη εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο.  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μετά την έκρηξη προκλήθηκε πανικός και πολλοί πολίτες έτρεχαν να βγουν με κάθε τρόπο στην επιφάνεια. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι μύριζε «κάτι σαν καμμένο πλαστικό» μέσα στςι εγκαταστάσεις.

Κλείσιμο




Εκτός της αστυνομίας, στο σημείο έσπευσαν τόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όσο και ασθενοφόρα, προκειμένου να υποστηρίξουν την επιχείρηση, μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου από τις ειδικές δυνάμεις.

Στον σταθμό του Southgate βρίσκεται και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία και να καταλήξει αν η αποψινή έκρηξη στο Λονδίνο ήταν υπόθεση τρομοκρατίας, τυχαίο περιστατικό ή ατύχημα από βλάβη. Όπως ενημέρωσε μέσω twitter ο δήμαρχος Λονδίνου, Σαντίκ Καν, η έρευνα συνεχίζεται, αλλά κάτα πάσα πιθανότητα, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Η αστυνομία, προκειμένου να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, εκτός από την εκκένωση του σταθμού, ζήτησε από κατοίκους σπιτιών που βρίσκονται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Μετρό να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, ενώ πελάτες εστιατορίων και άλλων μαγαζιών, εγκλωβίστηκαν και αποχώρησαν μόνο μετά από εντολή των υπευθύνων.

lon19-2

ln19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης