H Γαλλία απειλεί με πρόστιμο την General Electric

H Γαλλία απειλεί με πρόστιμο την General Electric

H αμερικανική εταιρεία απέτυχε να δημιουργήσει χίλιες θέσεις εργασίας

gen_el_09
H κυβέρνηση Μακρόν απειλεί με πρόστιμο την General Electric μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει τον απαιτούμενο αριθμό θέσεων εργασίας για τις οποίες είχε δεσμευτεί.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, στόχος της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει χίλιες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του έτους.Η εταιρεία όμως δεν τα κατάφερε.

«Η General Motors θα κληθεί να καταβάλει 50 χιλιάδες ευρώ ανά θέση εργασίας που δεν δημιουργήθηκε

Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση επιβολής κυρώσεων σε μία εταιρεία»,όπως σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.
Κλείσιμο

Σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι η κίνηση αυτή έναντι της αμερικανικής εταιρείας γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει πολιτικές «φιλικές» προς τις επιχειρήσεις.

«Η GE είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν εξαγόρασε την γαλλική ενεργειακή εταιρεία Alstom το 2015. Ωστόσο, δημιούργησε μόλις 323 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος Απριλίου», σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors, Tζον Φλάνερι, ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό λε Μερ την περασμένη εβδομάδα ότι ο στόχος είναι πλέον "εκτός σχεδίου" λόγω των δύσκολων συνθηκών της αγοράς.

Χτες, η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας,Μιριέλ Πενικό δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ότι η εταιρεία Alstom ζητά την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας που δεν δημιουργήθηκε».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμίν Γκριβό τόνισε: «Οι κυρώσεις αυτές πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τις υπόλοιπες εταιρείες».

Προς το παρόν, πάντως, η General Εlectric δεν έχει προβεί σε σχόλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης