Ιταλία: Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για το «μπλόκο» στο πλοίο με τους 629 μετανάστες

Ιταλία: Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι για το «μπλόκο» στο πλοίο με τους 629 μετανάστες

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα κάνει λόγο για επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης – Επισημαίνει ότι η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων

salvini__3_
Ικανοποίηση εκφράσει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι για τις εξελίξεις στο πλοίο Aquarius με τους 629 μετανάστες. Ο Σαλβίνι θεωρεί ότι η προσφορά της Ισπανίας να δεχθεί το πλοίο στο λιμάνι της Βαλένθια ήταν επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης.

«Όταν υψώνεις την φωνή επιτυγχάνεις αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έμεινε πάντα συμπαγής, παρά το ότι κάποιοι έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», τονίζει ο Σαλβίνι.

Η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση και με άλλα πλοία

Ο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι η χώρα του θα κρατήσει την ίδια στάση και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων, ενώ προανήγγειλε μειώσεις στις δαπάνες για τους μετανάστες,.

«Ένα από τα μέτωπα είναι εκείνο των εξόδων με τα οποία οι Ιταλοί επιβαρύνονται, εξαιτίας της στρατιάς των ψεύτικων προσφύγων. Εξετάζουμε τα ποσό των τριάντα πέντε ευρώ που ξοδεύεται ημερησίως για κάθε μετανάστη», ανέφερε.

Δεν έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση το Aquarius
Κλείσιμο


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ευχαρίστησε την Ιταλία που έκανε δεκτή την έκκληση της χώρας του για «κίνηση αλληλεγγύης της Ευρώπης».

Ο Κόντε είπε επίσης ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και την επόμενη Δευτέρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και σκοπεύει να θέσει και στους δύο με έμφαση το θέμα της αλλαγής του κανονισμού του Δουβλίνου.

Ωστόσο, το πλήρωμα του Aquarius δήλωσε πριν λίγο στην τηλεόραση της Rai ότι δεν έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση από την ιταλική ακτοφυλακή, σχετικά με το ποια πορεία πλεύσης πρέπει να ακολουθήσει. Την ίδια ώρα, τα τρόφιμα και το νερό που υπάρχουν στο πλοίο, επαρκούν μόνον για δέκα περίπου ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης