Η Τουρκία απειλεί να αγοράσει ρωσικά Sukhoi αν η Ουάσινγκτον «παγώσει» τα F-35

Η Τουρκία απειλεί να αγοράσει ρωσικά Sukhoi αν η Ουάσινγκτον «παγώσει» τα F-35

Τι γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak επικαλούμενη ανώνυμες πηγές - Η αναστολή της παράδοσης των αμερικανικών F-35 αποτελεί απάντηση στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τον Ερντογάν

f35_main02
Στην απόφαση να αγοράσει ρωσικά
 μαχητικά Su-57 ενδέχεται να προχωρήσει η Άγκυρα, αν τελικά η Ουάσινγκτον αποφασίσει να αναστείλει την παράδοση των F-35, «απαντώντας» στην αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τον Ερντογάν.

Τα παραπάνω αναφέρει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας για την ανταλλαγή στρατιωτικής τεχνολογίας, η οποία συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην
Τουρκία,
Κλείσιμο
 στις 3 Απριλίου, μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει και την αγορά Su-57, των πιο κοντινών «ανταγωνιστών» των F-35.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν υπέγραψαν συμφωνία για την παράδοση αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 στην Αγκυρα.

Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε εντάσεις ανάμεσα στην Αγκυρα και την Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ μάλιστα απειλούν πλέον ανοιχτά με κυρώσεις την Τουρκία, καθώς θεωρούν ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν είναι συμβατό με τις νατοϊκές άμυνες.

Την Παρασκευή ο Πούτιν είχε επικρίνει τις ΗΠΑ, επειδή προσπαθούν να εξαναγκάσουν την Τουρκία να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόταν φυσικά στο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ που προβλέπει «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία, ως απάντηση για την αγορά ρωσικών S-400.

«Μην δώσετε τα F-35 στην Τουρκία, θα τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας»

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέλους του αμερικανικού Κογκρέσου, Μπραντ Σέρμαν, που κάλεσε τη διακυβέρνηση Τραμπ να μην επιτρέψει την πώληση των F-35 στην Τουρκία, καθώς θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας.

«Ελπίζω ότι η διακυβέρνηση θα αντιταχθεί στην πώληση των F-35 στην Τουρκία. Δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά τρομοκρατών, θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας. Ελπίζω ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα παραμείνει ουδέτερο και ότι θα το εξετάσει, όπως το εξετάζουμε όλοι μας», τόνισε ο Σέρμαν, που μάλιστα υπενθυμίζοντας στο Κογκρέσο τις θηριωδίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Ελπίζω να θυμηθούν τα εκατομμύρια θυμάτων Αρμενίων, Ελλήνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας στις αρχές του περασμένου αιώνα» σημείωσε με νόημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης