Βάνδαλος «κατέστρεψε» διάσημο πίνακα Ρώσου ζωγράφου στο μουσείο Τρετιακόφ

Βάνδαλος «κατέστρεψε» διάσημο πίνακα Ρώσου ζωγράφου στο μουσείο Τρετιακόφ

Τα μέτρα ασφαλείας στην Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα δεν αποθάρρυναν τον βάνδαλο, που άνοιξε τρεις τρύπες στο έργο τέχνης

ivan-terrible
Τα μέτρα ασφαλείας στην Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα δεν αποθάρρυναν έναν βάνδαλο, o οποίος κατάφερε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του μουσείου.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο βανδαλισμός σημειώθηκε εχθές, λίγο πριν το κλείσιμο του μουσείου στις εννέα παρά δέκα το βράδυ. Ο άνδρας - του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί - πέρασε από τους φρουρούς, μπήκε στην άδεια αίθουσα όπου εκτίθεται ο πίνακας «Ιβάν ο τρομερός και ο γιος του, Ιβάν» του Ιλιά Ρέπιν (1885), πήρε μια μεταλλική ράβδο που κρατά μακριά τους επισκέπτες από το έργο τέχνης και το χτύπησε με μεγάλη δύναμη αρκετές φορές, σπάζοντας το προστατευτικό τζάμι.

Ως αποτέλεσμα, στον ανεκτίμητο πίνακα του Ρέπιν προκλήθηκαν τρεις μεγάλες τρύπες, και μάλιστα σε κεντρικό σημείο όπου βρίσκεται η φιγούρα του γιου του Ιβάν.

Η επίθεση του δράστη έσπασε επίσης την κορνίζα, χωρίς ευτυχώς να προξενήσει ζημιές στα πρόσωπα των ιστορικών φιγούρων που απεικονίζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πινακοθήκης, ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ το έργο τέχνης έχει σταλεί ήδη σε μια εξειδικευμένη ομάδα συντηρητών που θα αναλάβει το μακρύ και κοπιαστικό έργο της αποκατάστασής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης