Βάνδαλος «κατέστρεψε» διάσημο πίνακα Ρώσου ζωγράφου στο μουσείο Τρετιακόφ

ivan-terrible

Τα μέτρα ασφαλείας στην Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα δεν αποθάρρυναν τον βάνδαλο, που άνοιξε τρεις τρύπες στο έργο τέχνης

Τα μέτρα ασφαλείας στην Κρατική Πινακοθήκη Τρετιακόφ στη Μόσχα δεν αποθάρρυναν έναν βάνδαλο, o οποίος κατάφερε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του μουσείου.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο βανδαλισμός σημειώθηκε εχθές, λίγο πριν το κλείσιμο του μουσείου στις εννέα παρά δέκα το βράδυ. Ο άνδρας - του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί - πέρασε από τους φρουρούς, μπήκε στην άδεια αίθουσα όπου εκτίθεται ο πίνακας «Ιβάν ο τρομερός και ο γιος του, Ιβάν» του Ιλιά Ρέπιν (1885), πήρε μια μεταλλική ράβδο που κρατά μακριά τους επισκέπτες από το έργο τέχνης και το χτύπησε με μεγάλη δύναμη αρκετές φορές, σπάζοντας το προστατευτικό τζάμι.

Ως αποτέλεσμα, στον ανεκτίμητο πίνακα του Ρέπιν προκλήθηκαν τρεις μεγάλες τρύπες, και μάλιστα σε κεντρικό σημείο όπου βρίσκεται η φιγούρα του γιου του Ιβάν.

Η επίθεση του δράστη έσπασε επίσης την κορνίζα, χωρίς ευτυχώς να προξενήσει ζημιές στα πρόσωπα των ιστορικών φιγούρων που απεικονίζονται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πινακοθήκης, ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ το έργο τέχνης έχει σταλεί ήδη σε μια εξειδικευμένη ομάδα συντηρητών που θα αναλάβει το μακρύ και κοπιαστικό έργο της αποκατάστασής του.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Mάκης

Εις θάνατον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20836006

«Σεβαστείτε την ψήφο» του βρετανικού λαού, είχε φωνάξει ο δράστης, ο Τζον Μέρφιν, ένας 31χρονος Λονδρέζος, την ώρα που έσπαγε ένα αυγό στο πρόσωπο του πολιτικού, πριν τον ακινητοποιήσει το πλήθος