Ιταλία: Ντι Μάιο και Σαλβίνι αναζητούν πρόσωπο κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία

Ιταλία: Ντι Μάιο και Σαλβίνι αναζητούν πρόσωπο κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία

Αν και η λύση δεν φαντάζει πιθανή, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος των Πέντε Αστέρων με τη Λέγκα – Η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι εξετάζει το ενδεχόμενο αποχής κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης 

salvini_berlusconi
Συνεχίζεται ο διάλογος των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, παρά το ότι μέχρι σήμερα το πρωί οι πιθανότητες να βρεθεί λύση έμοιαζαν ελάχιστες. Σύμφωνα με τις διαρροές, ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο προσπαθούν να εντοπίσουν ένα τρίτο όνομα κοινής αποδοχής για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις ώρες αυτές εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχής (έστω και με ενστάσεις) κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.

Μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο να πρέπει να διαπιστωθεί αν θα μπορέσει όντως να υπάρξει απεμπλοκή και να συσταθεί μια κυβέρνηση από τις δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις.

Αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια ναυαγήσει, ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα επιλέξει τεχνοκράτη πρωθυπουργό και είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης