Ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς και ο Σαλβίνι από την ιταλική «Λέγκα» γύρισαν την πλάτη στη Λεπέν

LEPEN_009

Δεν ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμά της στη Νίκαια - Στο πλευρό της Λεπέν, ο επικεφαλής του ελληνικού κόμματος «Νέα Δεξιά», Φαήλος Κρανιδιώτης

Tην... πλάτη στη σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς γύρισαν χτες την ημέρα της Πρωτομαγιάς δύο ένθερμοι υποστηρικτές της Ευρωπαίοι εταίροι της, που είχε προσκαλέσει στη Νίκαια, για την προετοιμασία των ευρωεκλογών.

Η Λεπέν που έσπασε την παράδοση και αντί να καταθέσει χθες στεφάνι στο άγαλμα της Ζαν ντ’ Αρκ στο Παρίσι -κάτι που έκανε μόνος ο πατέρας Λεπέν- κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα που βρίσκεται στις Κάννες, δεν υπολόγισε ότι ο επικεφαλής της ολλανδικής ακροδεξιάς Βίλντερς όπως και ο ηγέτης της ιταλικής «Λέγκα» θα προτιμούσαν να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στην πατρίδα τους.

Αφού κατέθεσε στεφάνι στις Κάννες, η Λεπέν πήγε στο προγραμματισμένο ραντεβού της στη Νίκαια, εκεί όπου θα συναντούσε τους ευρωπαίους ομοιδεάτες που έχει προσκαλέσει στη «Γιορτή των Εθνών», με στόχο την προετοιμασία των ευρωεκλογών:είχαν κληθεί τα ακροδεξιά κόμματα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας (εκπρόσωπος της Νέας Δεξιάς).

Όμως, όπως επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο BFMTV,η χθεσινή «Γιορτή των Εθνών» που διοργανώθηκε από το Κίνημα της Ευρώπης των Εθνών και την Ελευθερία (MENL) - αμαυρώθηκε από την απουσία δύο ακροδεξιών ηγετών:Του Ματέο Σαλβίνι,ηγέτη της ιταλικής «Λέγκα», ο οποίος για να καλύψει το κενό,έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα υποστήριξης στη γαλλική σύμμαχό του.

Η απουσία του ηγέτη του Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη και απογοήτευση στο στρατόπεδο της Λεπέν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ελληνικού κόμματος «Νέα Δεξιά», Φαήλος Κρανιδιώτης, βρέθηκε στο πλευρό της Λεπέν.

Η κόρη του πατριάρχη της γαλλικής ακροδεξιάς υποδέχθηκε επίσης εκπροσώπους του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, του αυστριακού κόμματος FPO, του βελγικού αυτονομιστικού Vlams Bellang.

«Η Ευρώπη είναι μια καλή ιδέα, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση τη σκοτώνει», δήλωσε η Λεπέν.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

!?

Και ο Κρανιδιώτης? Να και μια θετική εξέλιξη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα