Άμπερ Ραντ: Η τέως υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας είχε μεγάλη πέραση στους άνδρες

Άμπερ Ραντ: Η τέως υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας είχε μεγάλη πέραση στους άνδρες

Είναι η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της Βρετανίας που ανέλαβε το συγκεκριμένο υπουργείο - Είχε παίξει ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία»

ypo_009
Παίζει στα «δάκτυλα» τους άνδρες, είναι η τρίτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που κατάφερε να αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα κι έχει παίξει ένα μικρό ρόλο στην απολαυστική ταινία: «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία».

Η Βρετανή Συντηρητικός Άμπερ Ραντ, που αποχώρησε άρον-άρον από το υπουργείο Εσωτερικών, μονοπωλεί σήμερα το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ.

Η Ραντ παραιτήθηκε, χθες, εξαιτίας των σκανδάλων γύρω από τη μεταχείριση των μεταναστών από τις υπηρεσίες της, φέρνοντας την πρωθυπουργό των Συντηρητικών, Τερέζα Μέι σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Η παραίτησή της είναι η τέταρτη κυβερνητικού στελέχους σε έξι μήνες: προηγήθηκαν εκείνες του υπουργού Άμυνας Μάικλ Φάλον, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντέιμιαν Γκριν, αλλά και της υφυπουργού αρμόδιας για την αναπτυξιακή βοήθεια Πρίτι Πατέλ.

Το 1990 η Ραντ παντρεύτηκε τον συγγραφέα και κριτικό Α. Τζιλ. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά και πέντε χρόνια αργότερα, αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους.

Για να καλύψει το κενό του πρώην συζύγου, βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά ενός δημοσιογράφου. Ερωτεύτηκε σφόδρα το δημοσιογράφο Νίκολα Φορμπάι, όμως η συμβίωσή τους δεν διήρκεσε πολύ.

Κλείσιμο
Από το 2010 συζεί με τον βουλευτή των Συντηρητικών, Κβάσι Κβάρτενγκ.

Η Μέι την εμπιστεύτηκε στο υπουργείο Εσωτερικών κι έτσι η Ραντ κατέκτησε επάξια τον τίτλο της τρίτης γυναίκας στην Ιστορία της Βρετανίας που ανέλαβε αυτό το αξίωμα.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στο Μέριλιμπον του Λονδίνου. Ο πατέρας της ο Τόνι Ραντ γνωστός χρηματιστής στη Βρετανία και η μητέρα της,η δικαστικός Εντ Φιτζεράλτ.

Φοίτησε στο σχολείο θηλέων «Cheltenham Ladies 'College», ένα ανεξάρτητο σχολείο στο Gloucestershire. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της J.P. Morgan & Co. Εργάστηκε στη έδρα της εταιρείας στο Λονδίνο αλλά και στη Νέα Υόρκη. Σε ηλικία μόλις 24 ετών- τον Ιανουάριο του 1988- έγινε διευθύντρια στην επενδυτική εταιρεία «Lawnstone Limited».

Από το 1998 έως το 2000 διετέλεσε διευθύντρια σε δύο εταιρείες που εδρεύουν στις Μπαχάμες: το Ταμείο Προσαρμογής Επενδύσεων για Επενδύσεις (Advanced Asset Allocation Fund) και το Advanced Asset Allocation Management.

Η Ραντ βοήθησε για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ταινία «Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία» και μάλιστα έκανε και μία μίνι εμφάνιση στην απολαυστική αυτή ταινία.

Η 55χρονη Ραντ είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης εδώ και ημέρες, μετά την αποκάλυψη ότι οι υπηρεσίες της είχαν ορίσει συγκεκριμένο αριθμό-στόχο ως προς τις απελάσεις παράτυπων μεταναστών. Αρχικά, η Ραντ είχε αρνηθεί ότι ήταν ενήμερη για την ύπαρξη τέτοιου στόχου, μιλώντας στα μέλη αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η Βρετανή Συντηρητικός πληρώνει το τίμημα για το σκάνδαλο «Γουίντρας», τη μεταχείριση των μεταναστών από τα νησιά της Καραϊβικής που είχαν συρρεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο,μια υπόθεση που προκάλεσε κύμα οργής στη Βρετανία κι όχι μόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης