Ρωσία κατά ΗΠΑ: Συκοφαντίες και απειλές χειρότερες του «Ψυχρού Πολέμου»

Ρωσία κατά ΗΠΑ: Συκοφαντίες και απειλές χειρότερες του «Ψυχρού Πολέμου»

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της αυξάνουν συνεχώς την ένταση», τόνισε κατά την ομιλία του ο Ρώσος απεσταλμένος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία

rfun09
Σε αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης εξελίσσεται το έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα χημικά στη Συρία, καθώς ο απεσταλμένος της Μόσχας χαρακτήρισε «συκοφαντίες» και «απειλές» τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Τόνισε δε, ότι όσα έχουν ειπωθεί και γίνει, «είναι χειρότερα απ' ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου». «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της αυξάνουν συνεχώς την ένταση», τόνισε κατά την ομιλία του ο Ρώσος απεσταλμένος.

Σημειώνουμε ότι οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως τη Ρωσία και το Ιράν ότι στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε τις δύο δυνάμεις «υπεύθυνες» για τη φερόμενη επίθεση με χημικά κατά των ανταρτών στην Ντούμα της Συρίας.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία. Ο Ρώσος πρεσβευτής ζήτησε από τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) να μεταβούν από αύριο στη Συρία, όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα τους συνοδεύσουν στην περιοχή που πραγματοποιηθηκε «η υποτιθέμενη χημική επίθεση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης