ΗΠΑ σε Ρωσία: Έχετε το αίμα των παιδιών της Συρίας στα χέρια σας

ΗΠΑ σε Ρωσία: Έχετε το αίμα των παιδιών της Συρίας στα χέρια σας

Ένταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα απαντήσουν» στη χημική επίθεση στη Συρία ανεξάρτητα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν

usaun09
Βαριές κουβέντες, στα όρια της διπλωματικής ρήξης εκτόξευσε εναντίον της Ρωσίας η απεσταλμένη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Nikki Haley, λέγοντας σε αυστηρό ότι «έχει το αίμα των παιδιών από τη Συρία στα χέρια σας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα απαντήσουν» στη χημική επίθεση στη Συρία ανεξαρτήτως του αν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα ενεργήσει ή όχι, δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.

«Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου ο κόσμος θα πρέπει να δει την απόδοση δικαιοσύνης», δήλωσε η Χέιλι. «Η ιστορία θα καταγράψει αυτό ως τη στιγμή που το Συμβούλιο Ασφαλείας είτε θα επιτελέσει το καθήκον του είτε να δείξει την πλήρη και παντελή του αποτυχία να προστατεύσει τον λαό της Συρία. Σε κάθε περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν».

Νωρίτερα, ο Ρώσος εκπρόσωπος είχε αναφερθεί σε εξίσου έντονο ύφος εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, κάνοντας λόγο για «απειλές και συκοφαντίες κατά της Ρωσίας χειρότερες από εκείνες της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου» και μίλησε για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης κατά της ηγεσίας στη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης