Τραμπ: Εντός 48 ωρών η απόφαση για τη Συρία

Τραμπ: Εντός 48 ωρών η απόφαση για τη Συρία

«Αν πίσω από αυτό υπάρχει η Ρωσία, ή το Ιράν ή η Συρία, ή όλοι μαζί, θα το δούμε και θα το εκτιμήσουμε», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο ενός νέου στρατιωτικού χτυπήματος

dd_111
Τις αμέσως επόμενες ώρες και ειδικότερα εντός 48 ωρών αναμένεται να καταλήξει στην απόφασή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για τα αντίποινα που θα εφαρμόσει απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, μετά την επίθεση, όπως κατηγορηματικά δηλώνει η Ουάσιγκτον, με χημικά στην Ντούμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε πως θα αποφασίσει μέσα σε 24 ή το αργότερο σε 48 ώρες για τον τρόπο αντίδρασης, χαρακτηρίζοντας «τρομερό» το γεγονός, προσθέτοντας πως «πως αυτό αφορά την ανθρωπότητα και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβαίνει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, λέγοντας πως «αν πίσω από αυτό υπάρχει η Ρωσία, ή το Ιράν ή η Συρία, ή όλοι μαζί, θα το δούμε και θα το εκτιμήσουμε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ένα νέο στρατιωτικό-πυραυλικό χτύπημα από τα αμερικανικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης