Τραμπ: Ο Άσαντ είναι «κτήνος» και θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη «σφαγή» στη Συρία

Τραμπ: Ο Άσαντ είναι «κτήνος» και θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη «σφαγή» στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκαλεί «κτήνος» τον Άσαντ και κατηγορεί ανοιχτά Ρωσία και Τεχεράνη, τις οποίες χαρακτηρίζει «υπεύθυνες» για την στήριξή τους στο Σύριο πρόεδρο - Αν ο Ομπάμα είχε περάσει την κόκκινη γραμμή, το «κτήνος Άσαντ» θα ήταν ιστορία πριν καιρό

putin_trump08
Ευθεία επίθεση στη Ρωσία και το Ιράν, αλλά και προσωπικά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη «σφαγή» στη Συρία και τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο κατηγόρησε επί της ουσίας για απραξία κατά την περίοδο της προεδρίας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και το Ιράν για τη στήριξή τους στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτηρίζει «κτήνος Άσαντ». Ζητεί την άμεση παύση του πυρός, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και μεταφερθεί ιατρική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό.

Κλείσιμο



Κατηγορεί παράλληλα τον Μπαράκ Ομπάμα για το γεγονός ότι δεν πέρασε την «κόκκινη γραμμή στην άμμο», αναφέροντας πώς αν είχε ενεργήσει τότε, η μεγάλη κρίση στη Συρία θα είχε τελειώσει πριν πολύ καιρό και το «κτήνος Άσαντ θα ήταν ιστορία».


Από τις οργισμένες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου διαφαίνεται μία διάθεση για επέμβαση στην περιοχή, καθώς οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι ο στρατός της Συρίας κάνει χρήση χημικών όπλων. Με την ίδια αιτιολογία, το αμερικανικό ναυτικό είχε πλήξει με πυραύλους αεροπορική βάση της Συρίας, πριν από λίγους μήνες.

Επίσης, αφήνει να εννοηθεί ότι η Ρωσία και το Ιράν θα πληρώσουν «ακριβό τίμημα» για τη στήριξή τους στον Μπασάρ αλ Άσαντ, αποφεύγοντας ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης