Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ ζητούν μηχανισμό έρευνας για τα χημικά στη Συρία
Αυτό το νέο εργαλείο έρευνας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει αρχικά εντολή ενός έτους, η οποία θα είναι ανανεώσιμη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησαν σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο ζητείται η δημιουργία ενός «νέου μηχανισμού ανεξάρτητης έρευνας των Ηνωμένων Εθνών» για την καταφυγή στα χημικά όπλα στη Συρία, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Αυτό το νέο εργαλείο έρευνας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει αρχικά εντολή ενός έτους, η οποία θα είναι ανανεώσιμη. Ο ΟΗΕ δεν διαθέτει πλέον έναν οργανισμό έρευνας για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία μετά τη διάλυση στα τέλη του 2017 της JIM, μιας ομάδας του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η εντολή της οποίας δεν ανανεώθηκε λόγω πολλών ρωσικών βέτο.
Νωρίτερα γαλλική διπλωματική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, την οποία ζήτησαν εννέα από τα 15 μέλη του Σώματος, μετατέθηκε για τις 19:00 ώρα Γκρίνουιτς (22:00 ώρα Ελλάδας).
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.