Συρία: Δύο μέλη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS σκοτώθηκαν από αυτοσχέδιο μηχανισμό

19217570

Ο ένας νεκρός φέρεται ότι είναι αμερικανός – Ο μηχανισμός είχε ως στόχο φάλαγγα οχημάτων στην Μάντμπιτζ

Αμερικανός στρατιώτης ήταν ο ένας από τους δύο νεκρούς της χθεσινής έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού στη Συρία, σύμφωνα με δύο αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι δύο νεκροί ήταν μέλη του προσωπικού του συνασπισμού που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ο ένας νεκρός ήταν αμερικανός κι ότι το περιστατικό έγινε κοντά στην πόλη Μάντμπιτζ της Συρίας. Ωστόσο, αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την εθνικότητα του δεύτερου νεκρού.

Στόχος ήταν φάλαγγα οχημάτων


Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που βασίζεται σε ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε στόχο φάλαγγα οχημάτων στη Μάνμπιτζ και από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης τέσσερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Η επίθεση στη Μάνμπιτζ, που βρίσκονται αμερικανοί στρατιώτες εκδηλώθηκε την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε ότι οι ΗΠΑ «πολύ σύντομα» θα αποχωρήσουν από τη Συρία.

Σε κομβικό σημείο η περιοχή

Η περιοχή ήταν πρώην προπύργιο των τζιχαντιστών. Παράλληλα, η γεωγραφική της θέση την καθιστά κρίσιμο σταυροδρόμι για τη διέλευση ανθρώπων, όπλων και χρημάτων ανάμεσα στην Τουρκία και στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη Συρία.

Το 2016, η πόλη ανακαταλήφθηκε το 2016 από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κύρια συνιστώσα των οποίων είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού οι οποίες υποστηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό.

Αυτή η πόλη της επαρχίας του Χαλεπίου (βόρεια Συρία), που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, κινδυνεύει να γίνει η επόμενη πυριτιδαποθήκη της συριακής σύγκρουσης.

Από τον Ιανουάριο οι Κούρδοι της Συρίας αποτελούν στόχο τουρκικής επίθεσης στη βόρεια Συρία. Μετά την κατάληψη της Αφρίν, η Τουρκία απειλεί να διευρύνει την επίθεσή της, κυρίως εναντίον της Μάνμπιτζ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Erdogan__1_

«Ο Ερντογάν είπε πριν από τις εκλογές του Ιουνίου ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ισχυρή προεδρία και ότι ο ίδιος είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος να την ασκήσει. Η επιθυμία του εκπληρώθηκε. Και τώρα η Τουρκία διέρχεται κρίση», αναφερεται μεταξύ άλλων στο άρθρο του Σάιμον Τίσνταλ

2
AFP

Περίπου 230 εκατ. δολάρια προκειται να «ανακατευθυνθούν» από τα προγράμματα για τη Συρία καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να αποστασιωποιηθούν από τις εξελίξεις - Πώς εμπλέκονται οι Κούρδοι και ο Ερντογάν - «Δεν απομακρυνόμαστε από τους στρατηγικούς μας στόχους», λέει η Νάουερτ

albayrak-3

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών, οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να εργαστούν στενά για να αναπτύξουν τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας