Συρία: Συνεχίζεται η επιχείρηση Άσαντ στην ανατολική Γούτα

Συρία: Συνεχίζεται η επιχείρηση Άσαντ στην ανατολική Γούτα

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η επιχείρηση του συριακού καθεστώτος στο θύλακα ανταρτών στην ανατολική Γούτα – Χθες έγιναν βομβαρδισμοί με βαρέλια με εκρηκτικά – Ήδη έχουν σκοτωθεί 1.139 άμαχοι, εκ των οποίων 240 παιδιά

Συρία: Συνεχίζεται η επιχείρηση Άσαντ στην ανατολική Γούτα
Μετά τη χθεσινή ημέρα βομβαρδισμών με βαρέλια με εκρηκτικά, ο συριακός στρατός συνεχίζει την επιχείρηση στην ανατολική Γούτα, που ξεκίνησε μετά από τρεις εβδομάδες. 

Παρά την αντίσταση των ανταρτών, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, στηριζόμενες από τη Ρωσία, συνεχίζουν να προελαύνουν στον θύλακα , μετά την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας περιοχής Μαντίρα παρά τη σφοδρή αντίσταση των Σύρων ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σκοτώθηκαν 1.139 άμαχοι – Πάνω από 4.400 τραυματίες 

Το Σάββατο ο συριακός στρατός κατάφερε να απομονώσει τη Ντούμα, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, και να κόψει με αυτό τον τρόπο τον θύλακα στα τρία. Εξάλλου έπειτα από 21 ημέρες σφοδρών βομβαρδισμών έχουν σκοτωθεί 1.139 άμαχοι εκ των οποίων 240 παιδιά, και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 4.400 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κλείσιμο

Η συριακή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανακαταλάβει την περιοχή αυτή από όπου οι αντάρτες εκτοξεύουν τακτικά ρουκέτες εναντίον της συριακής πρωτεύουσας. Χθες Κυριακή 4 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Δαμασκό.

Την ίδια ημέρα 23 άμαχοι σκοτώθηκαν στην ανατολική Γούτα, κυρίως στην περιοχή Χαράστρα όπου η πολεμική αεροπορία έριξε βόμβες και βαρέλια με εκρηκτικά το βράδυ.

Στη Ντούμα μεγάλος αριθμός πτωμάτων έχει συσσωρευθεί στο νεκροτομείο καθώς είναι αδύνατο να ταφούν, αφού το νεκροταφείο έχει πληγεί από τους βομβαρδισμούς.

Καταπλακωμένοι πολλοί νεκροί 

Δυσοσμία αναδίδεται από τα ερείπια των κτιρίων καθώς πολλοί νεκροί παραμένουν καταπλακωμένοι. Σε πολλές περιοχές «οι διασώστες δεν προλαβαίνουν να ανασύρουν» τα πτώματα από τα ερείπια, εξήγησε το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση όσων το επιθυμούν. Μια επιτροπή από τοπικούς αξιωματούχους συζήτησε το Σάββατο και την Κυριακή με εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης την πιθανότητα απομάκρυνσης «όσων το επιθυμούν, αμάχων ή ανταρτών, από τη Χαμουρίγε, τη Σάκμπα και την Κφαρ Μπάτνα.

Ωστόσο οι αντάρτες έχουν απορρίψει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και απομάκρυνσή τους από την ανατολική Γούτα.

Στο μεταξύ ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες αργά Κυριακή ότι κατάφερε να απομακρύνει 52 αμάχους από την ανατολική Γούτα. Οι κάτοικοι της Μισράμπα μεταφέρθηκαν σε έναν προσωρινό καταυλισμό προσφύγων, όπου λαμβάνουν ιατρική βοήθεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης