Η Βρετανία δεν ακυρώνει το ένταλμα σύλληψης του Τζουλιάν Ασάνζ

Η Βρετανία δεν ακυρώνει το ένταλμα σύλληψης του Τζουλιάν Ασάνζ

Για τις βρετανικές αρχές, ο ιδρυτής του Wikileaks εξακολουθεί να παραβιάζει τους όρους αποφυλάκισης- Ο Ασάνζ παραμένει έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού εδώ και πέντε χρόνια 

Η Βρετανία δεν ακυρώνει το ένταλμα σύλληψης του Τζουλιάν Ασάνζ
Απορριπτική ήταν η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου στο αίτημα του ιδρυτή των Wikileaks, Τζουλιάν Ασάνζ, που ζήτησε την ακύρωση του εντάλματος σύλληψής του. 

Ως εκ τούτου, ο Ασάνζ είναι αναγκασμένος να συνεχίσει να διαμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς φοβάται για τυχόν έκδοσή του στις ΗΠΑ. 

Ωστόσο, η παραμονή του Ασάνζ για τουλάχιστον πέντε χρόνια, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία του, καθώς δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο, ούτε επαρκή αερισμό. 
Κλείσιμο

Για τις βρετανικές αρχές, εάν ο ιδρυτής του Wikileaks επιχειρήσει να φύγει από την πρεσβεία, θα συλληφθεί, καθώς παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του με εγγύηση, θέλοντας να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, λόγω των κατηγοριών για βιασμό, την οποία αρνείται. 

Αν και στη Σουηδία η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο, για τη βρετανική δικαιοσύνη ο Ασάνζ συνεχίζει να παραβιάζει τους όρους αποφυλάκισής του με εγγύηση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης