Χιλιάδες Ιρανοί σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Χιλιάδες Ιρανοί σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ

Διαδηλώσεις και στο Ιράν - Ο ιμάμης της προσευχής της Τεχεράνης απείλησε με ισοπέδωση το Τελ-Αβίβ

Χιλιάδες Ιρανοί σε διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Τεχεράνης για να διαμαρτυρηθούν για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα, ένας θρησκευτικός αξιωματούχος κάλεσε σε εξέγερση τους Παλαιστινίους. 

Σε εικόνες που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Τεχεράνη όσο και σε άλλες πόλεις του Ιράν, μετά την προσευχή της Παρασκευής. 

Κλείσιμο
Με συνθήματα “Θάνατος στην Αμερική” και “Θάνατος στο Ισραήλ”, οι διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες. Κάποια πανό έγραφαν “Η Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ) είναι δική μας” και “Θα σταθούμε όρθιοι μέχρι την εξάλειψη του Ισραήλ”. 

Την ίδια ώρα, ο ιμάμης της προσευχής της Παρασκευής στην Τεχεράνη, Αχμάντ Χαταμί, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά του αμερικανού προέδρου. “Ο Τραμπ διέγραψε μεμιάς 70 χρόνια διαπραγματεύσεων”, δήλωσε μέσα στο μεγαλύτερο τέμενος της πόλης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Τραμπ απέδειξε ότι “η λύση στο πρόβλημα της Παλαιστίνης είναι μόνο η ιντιφάντα”. 

Στο ίδιο πλαίσιο, προειδοποίησε ότι οι ιρανικοί πύραυλοι μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ. “Αν κάποια μέρα το σιωνιστικό καθεστώς θελήσει να κάνει ένα λάθος, θα ισοπεδώσουμε το Τελ-Αβίβ και τη Χάιφα (βόρειο Ισραήλ)”, απείλησε επίσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης