Σε ισχύ οι κυρώσεις εναντίον του Κατάρ, λένε τα αραβικά κράτη

Σε ισχύ οι κυρώσεις εναντίον του Κατάρ, λένε τα αραβικά κράτη

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΙΚ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν πρέπει να έχει μέλη κράτη τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία, τόνισε η Αίγυπτος

Σε ισχύ οι κυρώσεις εναντίον του Κατάρ, λένε τα αραβικά κράτη
Οι τέσσερις αραβικές χώρες, που έχουν μποϊκοτάρει το Κατάρ, ανακοίνωσαν σήμερα ότι διατηρούν σε ισχύ τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο μικρό εμιράτο έως ότου αυτό εκπληρώσει τα αιτήματά τους, σημειώνοντας ότι θα παρακολουθούν στενά τις προσπάθειες της Ντόχας για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Με κοινή τους ανακοίνωση, που δόθηκε στην δημοσιότητα στους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς των χωρών τους, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος ανέφεραν ότι εκτιμούν τις αμερικανικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά θα παρακολουθούν στενά την συμπεριφορά του Κατάρ.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ και το Κατάρ υπέγραψαν μια συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της, με την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ντόχα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Διώξτε το Κατάρ από το συνασπισμό εναντίον του ΙΚ
Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΙΚ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν πρέπει να έχει μέλη κράτη τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία, τόνισε η Αίγυπτος σε μια σύνοδο του συνασπισμού στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενη στο Κατάρ.
Κλείσιμο

«Είναι απαράδεκτο για τον συνασπισμό να έχει ανάμεσα στα μέλη του κράτη τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία ή τάσσονται υπέρ της στα μέσα ενημέρωσής τους», τόνισε ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου Άχμεντ Αμπού Ζέιντ, ο οποίος είναι παράλληλα και ο εκπρόσωπός του και ηγείται της αντιπροσωπείας της χώρας του.

«Η απόφαση της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να μποϊκοτάρουν το Κατάρ -μέλος του συνασπισμού- συνάδει με την αρχή αυτή», πρόσθεσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης