Μέρκελ: Ελπίζω ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο να βρεθεί σύντομα

Μέρκελ: Ελπίζω ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο να βρεθεί σύντομα

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης «πολύ περήφανη» για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό

Μέρκελ: Ελπίζω ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο να βρεθεί σύντομα
Την ελπίδα της πως ο βασικός ύποπτος της επίθεσης στη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, που είναι ο Τυνήσιος  Ανίς Αμιρ, θα βρεθεί σύντομα εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

« Γνωρίζαμε ότι θα μπορούσαμε να γίνουμε στόχος αλλά υπηρετούμε την αρχή της δημοκρατίας από την πλευρά μας» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Είναι μεγάλη ικανοποίηση που είδαμε πως η διεθνής συνεργασία αποδίδει. Οι γείτονές μας ήταν θύματα χτυπημάτων και μας βοήθησαν με την εμπειρία τους. Το κράτος Δικαίου τηρήθηκε. Ως εκ τούτου είμαι βέβαιη πως μπορούμε να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο τρόπο ζωής μας και μπορούσε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί.».


Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι «πολύ περήφανη» για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό που συντάραξε την Δευτέρα το βράδυ το Βερολίνο.

«Είμαι πολύ υπερήφανη τις τελευταίες αυτές ημέρες για την ηρεμία με την οποία ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέδρασε στην κατάσταση» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε τα δακτυλικά αποτυπώματα του 24χρονου Τυνήσιου που βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του μοιραίου φορτηγού που κόστισε τη ζωή σε 12 άτομα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης